El servei de salvament i socorrisme en platges a Peníscola resol 439 assistències en terra i 10 rescats

A més, s'han efectuat un total de 10 salvaments al llarg dels dos primers mesos de la temporada, juny i juliol

Successos 06 de agosto de 2021 Redacció Redacció
IMG-20210626-WA0064

La Regidoria de Platges de l'Ajuntament de Peníscola ha fet balanç juntament amb el servei de salvament i socorrisme en platges del treball de l'equip, després d'avaluar les xifres dels dos primers mesos de la temporada de bany. En total, al llarg de juny i juliol, s'han dut a terme 439 assistències en terra, entre les quals es troben la resolució de consultes, cures per colps, picades, lipotímies, al·lèrgies, fractures, insolacions o talls.

Els serveis de salvament en la mar han sumat un total de 10 rescats i aquests han inclòs salvaments amb moto aquàtica i amb embarcació pneumàtica. La principal causa de rescat ha sigut l'assistència a banyistes amb dificultats per a tornar a la riba, en alguns casos amb taules i xicotetes embarcacions arrossegades pel corrent.

L'equip va realitzar un simulacre en platja Nord, durant els primers dies del mes de juliol, en el qual es van realitzar maniobres amb totes les embarcacions.

La regidora de Platges, Raquel París, ha volgut incidir en la importància d'aquest servei, «hem de ser conscients de la importància de l'eficiència i professionalitat del servei de socorrisme en platges, que facilita i garanteix un ús i gaudi segur del nostre litoral” ha manifestat l'edil.

El servei compta amb quatre postes de socorrisme, huit torres de vigilància, dues embarcacions i una moto d'aigua, a les platges urbanes; a més d'un vehicle 4x4 per a poder desplaçar-se en situació d'emergència al llarg de tota la costa, incloent les cales del Parc Natural de la Serra d'Irta. El personal que vela per la seguretat a les platges de Peníscola són 18 socorristes, 3 patrons, 2 socorristes de bany assistit i 2 TES en cada torn, que disposen de l'ambulància de platja per a trasllats i maniobres de suport al SAMU.

La temporada de bany, que s'inicia el mes de juny, es prolongarà fins a finals del mes de setembre.

Te puede interesar
Lo más visto