[ÀUDIO] Tormo (PSPV-PSOE): «Hem de fer front a l'augment d'atacs d'odi que estem vivint»

La secretària de LGTBI de l'executiva provincial assenyala que el Partit Socialista va a estar sempre al costat de les víctimes dels discursos i delictes d’odi

General 09 de agosto de 2021 Redacció Redacció
María José Tormo

La secretària de LGTBI de l'executiva del PSPV-PSOE de la província de Castelló, María José Tormo, ha denunciat que en els últims mesos «estem vivint un augment de les agressions contra el col·lectiu LGTBI». Per aquest motiu, el grup socialista al Congrés dels diputats ha presentat una Proposició no de Llei per a la creació de campanyes de sensibilització, informació i formació, sobre la realitat de les persones pertanyents al col·lectiu LGTBI juntament amb les comunitats autònomes i entitats locals. «Hem de fer front a l'augment d'atacs d'odi que estem vivint i denunciar-los», ha afirmat. En concret, el nombre d'agressions per orientació sexuals han augmentat un 8,6% des de 2013.

Tormo ha explicat que aquestes agressions venen de persones que han assumit com a propis els discursos d'odi de l'extrema dreta i es creuen impunes. «Enfront de la normalització d'aquestes actituds, el Partit Socialista ha estat, està i estarà sempre al costat de les víctimes de la LGTBIfòbia», ha ressaltat la secretaria d’LGTBI provincial.

Amb aquesta Proposició no de Llei també s'insta al Govern a agilitzar l'avantprojecte de llei LGTBI. En aquest sentit, Tormo ha ressaltat que «no sols hem de denunciar i visibilitzar els delictes d'odi, sinó que hem de crear normes legislatives que ens permeten combatre'ls. Per aquest motiu és tan important aquesta llei, es tracta de proporcionar mesures perquè puguen viure amb llibertat, amb dignitat i sense por».

Te puede interesar
Lo más visto