La Conselleria d'Habitatge rep 2.395 sol·licituds per a la conservació i millora de l'accessibilitat d'edificis

La quantia total ascendeix a 18 milions d'euros, 15 dels quals corresponen al Ministeri i prop de 3 a la Generalitat

General 11 de agosto de 2021 Redacció Redacció
Edifici_de_la_Diputació_Provincial_de_Castelló_de_la_Plana (1)

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, ha rebut 2.395 sol·licituds per a les ajudes de rehabilitació d'edificis del programa de foment de la conservació i millora de l'accessibilitat d'edificis d'habitatges, al qual la Conselleria destina més de 18 milions d'euros.

La quantia total màxima de les ajudes a concedir en aquesta convocatòria serà inicialment de 18.002.400 euros, corresponent 15.048.000 euros a l'aportació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i 2.954.400 euros a la Generalitat.

El director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Alberto Rubio, ha indicat que aquestes ajudes, al costat de la resta de les destinades a la rehabilitació, «són fonamentals per a la recuperació després de la crisi sanitària de la COVID-19, ja que serviran per a estimular el sector de la construcció i millorar les condicions d'habitabilitat dels habitatges en la Comunitat Valenciana».

A més, les ajudes a l'accessibilitat i la conservació «no sols milloraran de manera substancial la qualitat de vida de moltes persones sinó que, en certa manera, contribuiran també a eliminar els obstacles que impedeixen a moltes persones el fet de gaudir la vida urbana», ha explicat Rubio.

De les 2.395 sol·licituds presentades, 621 corresponen a la província d'Alacant, 167 a la de Castelló i 1.607 a la província de València.

Finalment, el director general ha assenyalat que «amb aquestes ajudes fem un pas més, aconseguint que amb la rehabilitació en termes d'accessibilitat en els espais públics i privats es fomente la democratització del dret a la ciutat i s'eliminen les traves per a totes aquelles persones amb diversitat funcional». Les subvencions podran cobrir fins a un 85% del pressupost total protegible, segons la baremació obtinguda per les persones sol·licitants.

El procediment de concessió d'aquestes subvencions ha sigut de concurrència competitiva. Les obres hauran d'haver començat amb posterioritat a l'1 de gener de 2020 i podran estar iniciades abans de la sol·licitud de les ajudes, sempre que no estiguen iniciades abans de la presentació telemàtica del preceptiu IEEV.CV, ni podran estar finalitzades en el moment de la sol·licitud.

Te puede interesar
Lo más visto