El Consell incrementa les ajudes a tots els municipis de menys de 300 habitants per a combatre el despoblament

A més de rebaixar la barrera del nombre mínim d'habitants, que passa a menys de 300, enfront dels 120 d'abans, augmenta l'import mínim a percebre, que passa de 3.000 a 5.000 euros

General 11 de agosto de 2021 Redacció Redacció
c0e4582d-d501-41ca-b590-6a4e67eb8e14_facebook-aspect-ratio_default_0
Font: Apuntmedia.es

El Consell ha incrementat la partida pressupostària del Fons de Cooperació Municipal destinat a la lluita contra el despoblament fins a aconseguir una dotació de 3,5 milions d'euros, mig milió d'euros més que l'any passat, i ha ampliat el criteri per a accedir a ell, amb la incorporació de tots els municipis de menys de 300 habitants, tal com figura en la resolució que publica aquest dilluns el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Les modificacions introduïdes permeten augmentar el nombre de municipis que percebran el fons, i que passen a ser 180 en el conjunt de la Comunitat Valenciana, enfront dels 154 de l'exercici anterior. En concret, d'aqueixos 26 nous ajuntaments, 13 corresponen a la província de València, set a la d'Alacant i sis a la de Castelló, que era la província que comptava ja amb un major nombre de municipis beneficiaris.

La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra, destaca que tots els municipis de menys de 300 habitants seran beneficiaris. «Aquest fons és un respir, una ajuda; és un instrument de cobertura econòmica que permet als ajuntaments de *Avant disposar d'una ajuda per a la millora de la prestació de serveis».

A més de rebaixar la barrera del nombre mínim d'habitants, que passa a menys de 300, enfront dels 120 d'abans, la resolució contempla l'augment de l'import mínim a percebre, que s'incrementa de 3.000 a 5.000 euros.

D'altra banda, s'estableix un nombre mínim d'exercicis, no sols un any com fins ara, per a aconseguir més estabilitat i previsió pressupostària dels ajuntaments.

Per a Jeannette Segarra, «és important recordar que aquest fons està creat des de 2018, i enguany ja s'incrementa aqueix mig milió d'euros per la voluntat i l'aposta d'aquest Consell a ajudar a la lluita contra el despoblament».

A més, com ha destacat la directora general, «es tracta d'una ajuda no finalista, incondicional; per tant, els ajuntaments poden destinar el fons al que ells decidisquen».

Els municipis que s'incorporen al fons són: Almiserà, Antella, Beniatjar, Benissuera, Bufali, Castellonet de la Conquesta, Caudete de las Fuentes, La Granja de la Costera, Otos, Segart, Terrateig, Torrella, i Vallés, a la província de València.

A les comarques de Castelló s'incorporen Aín, Alcudia de Veo, Barracas, Benafer, Geldo, i Vall d'Almonesir.

Finalment, a la província d'Alacant passen a ser beneficiaris del fons els municipis d'Alcocer de Planes, Beniardá, Benifato, Gorga, El Castell de Guadalest, la Torre de les Maçanes i Millena.

Te puede interesar
Lo más visto