Castelló llança una nova oferta de concursos per a fomentar la creativitat dels joves

Joventut obri una convocatòria que permetrà generar oportunitats i posar en valor el talent i el potencial creatiu

Cultura 11 de agosto de 2021 Redacció Redacció
09-08-21 Ribes concursos Juventud

L'Ajuntament de Castelló llança una nova convocatòria de concursos destinats a joves d'entre 12 i 30 anys amb l'objectiu de fomentar la creativitat, participació, cultura i l'oci educatiu. Com a novetat, enguany se suma el certamen de pintura mural a les edicions d'anys anteriors de relat curt, vídeos, pintura i fotografia. Així doncs, «continuem amb aquest projecte que suposa una oportunitat perquè els i les joves demostren el seu potencial i talent creatiu», ha indicat el regidor de Joventut, Jorge Ribes.

Les persones participants opten a un total de 7.000 euros en premis repartits en diverses categories. En aquest sentit, Ribes ha afirmat que «premiem el talent jove, posant en valor l'art creatiu que suposa el futur cultural d'aquesta ciutat». Es tracta de promoure la creació d'obres «en moments com aquest, en el qual el sector, especialment per als joves, s'ha vist tan perjudicat davant la crisi derivada de la pandèmia», ha afegit l'edil.

La primera edició del concurs de pintura mural consta d'una única categoria de temàtica lliure. Per a participar, s'haurà de presentar un esbós de l'obra a executar posteriorment en un mur o paret -a definir pel Negociat de Joventut-, les mesures aproximades de la qual seran de 2,50 metres per 4 d'amplària. En aquesta mateixa línia d'expressió artística, es desenvolupa la XVI edició del concurs de pintura, enfocat a qualsevol idea estètica representada a través de la línia, el color i la matèria.

La XV edició del certamen de relat curt inclou, un any més, la categoria d'Igualtat, un premi especial al qual podran optar aquells treballs que reflectisquen les desigualtats entre homes i dones o bé que visibilitzen els rols de gènere assignats per la cultura patriarcal. Aquest concurs també comprén la categoria de relat en castellà i en valencià

Per segon any, se celebra el concurs de vídeos gravats en telèfon intel·ligent o tauleta, que no podran superar els 60 segons d'enregistrament. En aquesta mateixa branca visual, se celebra la XIX edició del certamen de fotografia, en el qual s'admet qualsevol tècnica de laboratori o procediment digital en color o blanc i negre, en imatges inèdites i originals, amb temàtica lliure.

Les persones interessades a participar podran inscriure's i presentar les seues obres fins al pròxim 30 de setembre, inclòs, a través del web juventud.castello.es, on podran trobar al seu torn les bases de cada concurs.
   

Te puede interesar
Lo más visto