Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Qualitat Democràtica destina més de 445.000 euros per a actuacions relacionades amb la memòria i la retirada vestigis relatius a la Guerra Civil

L'import es reparteix entre ajuntaments i mancomunitats, així com entitats i associacions sense ànim de lucre

General 12 de agosto de 2021 Redacció Redacció
Reunio_Rosa_Perez_Ajuntament

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha destinat un total de 445.905,97 euros a ajuntaments, mancomunitats, entitats i associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana per a la realització d'actuacions relacionades amb la memòria històrica i democràtica valenciana, la posada en valor dels llocs de la memòria i la retirada dels vestigis relatius a la Guerra Civil i la dictadura en l'àmbit de la Comunitat.

 Aquesta quantia es reparteix entre 52 ajuntaments i mancomunitats, així com entitats i associacions sense ànim de lucre, tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

En concret, els ajuntaments beneficiaris són els de Rafelbunyol, Bellreguard, Almenara, Torrent, Cullera, Dénia, Bétera, Villanueva de Viver, Monòver, Onil. El Puig, La Vall de Almonacid, Albalat de la Ribera, Oliva, Potries, Teresa, Montanejos, Almedíjar, Gandia, Novelda, Benigànim, Viver, Borriol, Vila-real, Elda, Andilla, Borriana, Altura, Sagunt, Vilamarxant, Alfara de la Baronia, Nules, Castelnovo, Jérica, Vistabella, Alacant, Puebla de Arenoso, Manises, Vinalesa, San Isidro, Argelita, Muro, Higueruelas, Gaibiel, Morella i València.

Així mateix, són beneficiàries la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comptat, la Mancomunidad Alto Palancia, l'Asociación Familiares Víctimas Fosa de Paterna, l'Asociación Cultura Ciudad de Cuentos, l'Asociación Cultural Prosa Elástica y la Coordinadora de Asociaciones por la Memoria Histórica de la Provincia de Alicante (COAMHI).

Les ajudes també permetran la substitució de noms de carrers, a més de la realització d'actuacions com ara informes, estudis i projectes que impulsen la identificació, localització i recuperació d'edificis, llocs, monuments o vestigis de la memòria democràtica o la difusió i revaloració d'aquests.

 L'objectiu d'aquestes ajudes és salvaguardar el coneixement i la difusió de la història de la lluita dels valencians i valencianes pels seus drets i llibertats democràtiques en el període que abasta des de la proclamació de la Segona República Espanyola, el 14 d'abril de 1931, fins a l'entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, el 10 de juliol de 1982.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter