La Conselleria de Transició Ecològica destina més de dos milions al segellament de l'antic abocador de Vinaròs

La titular de Transició Ecològica visita durant una jornada a Vinaròs un projecte pioner en reciclatge d'envasos i una empresa de reutilització de materials de vaixells

General 12 de agosto de 2021 Redacció Redacció
vertedero-vinaros
Font: DIaridelmaestrat.com

La Conselleria de Transició Ecològica destinarà més de dos milions d'euros al segellament de l'antic abocador municipal de Vinaròs dins del Pla Autonòmic de Segellament d'Abocadors. Les obres, a les quals es destinaran 1,5 milions aquest mateix any, són finançades al 100% per la Generalitat.

La consellera Mireia Mollà, durant una visita a les obres, ha explicat que l'estudi de segellament de l'abocador de Vinaròs, que es va realitzar per part de la Generalitat en 2010, no complia amb els requisits mediambientals i es va pressupostar per un import menor del necessari. «Ara, amb una inversió de dos milions d'euros es compliran totes les garanties mediambientals d'un segellament que serà un exemple per a imitar, no sols en altres abocadors de la Comunitat Valenciana, sinó també en altres autonomies».

Mireia Mollà, l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, i el director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer, i altres membres de la Corporació municipal han visitat hui a les obres del segellament de l'antic abocador municipal, una obra que portava més d'una dècada pendent.

Per part seua, l'alcalde de Vinaròs ha mostrat la seua satisfacció per les obres de segellament i regeneració de l'abocador. «L'any passat es va realitzar la licitació de les obres i enguany s'estan ja executant i la veritat és que és una molt bona notícia per a la ciutat de Vinaròs», ha dit.

Posteriorment, la consellera, acompanyada per l'alcalde i el director general s'han desplaçat al mercat municipal, on han comprovat el funcionament d'un sistema pioner en la devolució i reciclatge d'envasos de begudes.

Vinaròs és, juntament amb la ciutat de València, el primer municipi a comptar amb un sistema de recollida separada d'envasos de botelles i llandes de begudes. L'objectiu, després d'una primera fase pilot, és que el reciclatge en aquestes màquines tinga un incentiu individual directe, com per exemple descomptes en la taxa de tractament de residus que aplica el Consorci.

Aquest projecte de reciclatge que impulsa la Conselleria de Transició Ecològica en col·laboració amb el Consorci de Residus C1 i la Diputació de Castelló, pretén ampliar-se en els pròxims mesos a tots els mercats municipals i centres comercials de la província, així com en els ecoparcs de Peníscola i Torrreblanca, que són els de major recuperació de materials de tota la Comunitat Valenciana.

Mollà ha explicat que, a partir de setembre, la Conselleria tenen preparades les bases d'una convocatòria d'ajudes de més de 20 milions d'euros destinada a ajuntaments i consorcis per a impulsar la recollida selectiva de bioresidus.

Visita a l'única empresa privada valenciana de desballestament de vaixells

Finalment, durant la visita a Vinaròs, la consellera de Transició Ecològica ha visitat l'empresa Varadero, l'única signatura privada autoritzada per al desballestament de vaixells fora d'ús. Aquesta empresa, l'activitat de la qual s'ha volgut posar en valor, és una del miler de petites i mitjanes empreses autoritzades en la Comunitat Valenciana per a gestionar recursos, en aquest cas d'embarcacions retirades.

La signatura Varadero va participar en el desballestament i reciclatge del ferri, propietat de Balearia, encallat en el port de Dénia fa ara dos anys.

Te puede interesar
Lo más visto