Castelló consolida el servei de taxi a demanda i avança en mobilitat sostenible i integradora

La iniciativa que es va activar en 2019 com a prova pilot va ser premiada en l'àmbit autonòmic per la Conselleria de Política Territorial

General 15 de agosto de 2021 Redacció Redacció
app-taxicas01
Font: paginas-web-castellon.com

L'Ajuntament de Castelló consolida el servei de taxi a demanda, que va començar com a prova pilot en 2019, i que en l'actualitat compta amb 182 usuaris i usuàries registrades, havent-se utilitzat al voltant de 1.000 vegades. Així doncs, el govern municipal ha aprovat l'expedient per a contractar, mitjançant procediment obert, el servei de Taxicas, amb un pressupost màxim del contracte per als dos anys de duració del mateix de 72.000 euros (IVA inclòs), així com els plecs de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques que formen part d'aquest, els quals regiran la contractació.

Cal destacar respecte a aquest servei, que l'any 2020, el consistori va rebre el Tercer Premi de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per la seua prestació. Una distinció que, segons ha destacat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, «és un aval a les polítiques sostenibles i integradores. Posem en valor aquells projectes que faciliten els desplaçaments de proximitat i que contribueixen a fer de Castelló una ciutat més amable i còmoda per als veïns i veïnes», ha afegit Marco.

Respecte al funcionament del sistema Taxicas, l'app, https://appadvice.com/game/app/taxicas/1439292001, està dissenyada per a concretar desplaçaments de manera ràpida, econòmica, prèvia reserva i amb la subjecció a un punt d'origen i destinació prefixada en horaris determinats.

Per part seua, el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha especificat que, a través d'aquest projecte, «ens adaptem a la demanda veïnal amb el propòsit de connectar barris i fomentar un transport col·lectiu i eficient, reduint així les emissions de carboni i garantint un servei públic a tota la ciutadania».

Te puede interesar
Lo más visto