Onda comptarà amb una nova aplicació mòbil per a involucrar als ciutadans en les decisions del govern

L'Ajuntament habilitarà aquesta pionera tecnologia per a recaptar l'opinió dels veïns de cara als pressupostos

General 17 de agosto de 2021 Redacció Redacció
IMG_8324

L'Ajuntament d'Onda ja ha començat a preparar el full de ruta per a 2022 i està ultimant la campanya de participació ciutadana, que arrancarà al setembre, per a recaptar l'opinió dels ciutadans de cara als pressupostos del pròxim any. D'aquesta manera, des de l'àrea d'Innovació del consistori s'habilitarà la nova aplicació mòbil iParticipo amb l'objectiu de recollir les propostes dels ondenses i involucrar-los en les decisions del govern.

Aquesta eina, de desenvolupament 100% valencià, permet personalitzar les qüestions que vols preguntar als teus ciutadans i ciutadanes; exportar els resultats en senzills gràfics per a extraure conclusions; establir sistemes de votacions amb garantia d'autenticitat; o realitzar consultes ciutadanes, entre moltes altres funcions. iParticipo és compatible amb tots els dispositius mòbils i tauletes.

Amb la condició d'aconseguir un alt grau de participació, l'Ajuntament posarà en marxa una campanya informativa al setembre i, alhora, habilitarà un set itinerant pels carrers i places de la ciutat equipat amb tauletes perquè els veïns puguen participar directament sense descarregar-se l'aplicació.

Sobre aquest tema, el regidor d'Innovació i Participació Ciutadana, Vicent Bou, ha explicat que «amb aquest sistema podem preguntar de manera senzilla a tots els veïns i aplicar els resultats per a definir les inversions necessàries i millorar els serveis públics. És un bon exercici de transparència, rendició de comptes i govern obert, perquè tenim clar que la ciutat que volem per al futur serà cosa de tots o no serà».

Ciutat transparent

Cal recordar que Onda suma diversos reconeixements en l'últim any per la seua aposta per la participació i transparència. Destaquen el de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) va reconéixer a l'Ajuntament d'Onda amb el premi a la transparència i foment de la participació; el de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat Cardenal Herrera CEU que van puntuar a Onda com el municipi més transparent de la província; o el premi nacional d'Innovació Pública pel projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’, atorgat per l'associació nacional d'empreses tecnològiques, Aslan.

Onda també forma part de la xarxa nacional Innpulso de Ciutats de la Ciència i Innovació, al costat de Castelló i Vila-real.

Te puede interesar
Lo más visto