Un total de 1.011 locals d'oci nocturn de la Comunitat Valenciana s'han beneficiat de les ajudes de Turisme

El secretari autonòmic de Turisme destaca la rapidesa i celeritat en la gestió i pagament d'aquestes ajudes directes, dotades amb 12,8 milions d'euros

General 16 de agosto de 2021 Redacció Redacció
FOTO_NOTA_PLENO-scaled-1

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que un total de 1.011 locals d'oci nocturn de la Comunitat Valenciana s'han beneficiat de les ajudes directes de Turisme, enfocades a pal·liar els efectes negatius de la COVID-19.

Així mateix, ha posat l'accent que aquesta xifra «suposa que el 90% de les sol·licituds rebudes, que van aconseguir les 1.134 peticions per a accedir a les ajudes COVID-19 dirigides al sector de l'oci nocturn de la Comunitat Valenciana, han sigut favorables i abonades ja, pràcticament íntegrament», ha informat Colomer.

En aquesta línia, el titular de Turisme ha assenyalat que les més de mil ajudes concedides «suposen el 95,13% del pressupost consignat al programa, el muntant final del qual ascendia a 12,8 milions d'euros».

Per modalitats, més de 5,4 milions d'euros han sigut adjudicats a locals de pubs, cafés cantant, cafés concerte i cafés teatre amb 772 sol·licituds favorables, i més de 6,77 milions d'euros a discoteques, sales de festa i de ball amb un total de 239 ajudes adjudicades.

Per províncies

Per províncies, en la d'Alacant s'han beneficiat 450 locals d'oci per import de 5,42 milions d'euros; en la de Castelló 123 establiments d'oci nocturn han sigut els beneficiaris per import de 1,48 milions d'euros, i a la província de València, ascendeixen fins a un total de 438 locals la sol·licitud dels quals s'ha resolt favorablement, per un import de més de 5,26 milions d'euros adjudicats.

Es tracta d'ajudes directes a les empreses que van des dels 7.000 euros als 28.500 euros, depenent del tipus de negoci i complementen altres programes d'ajudes de la Generalitat.

A més són compatibles amb altres subvencions o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

Convocatòria resolta en temps rècord

El titular de Turisme ha volgut posar l'accent en «la rapidesa i celeritat en la gestió i pagament d'aquestes ajudes»; en aquest sentit ha agraït «el treball i esforç que ha dedicat el personal del seu departament, per haver resolt aquesta convocatòria en un temps rècord».

Cal recordar que aquestes ajudes directes tenen com a beneficiàries a qualsevol persona o entitat que gestione una activitat d'oci nocturn qualsevol que siga la seua naturalesa jurídica. Per a això, s'han distingit les dues tipologies, anteriorment esmentades.

Es tracta d'un programa d'ajudes, dotat inicialment amb 8 milions d'euros, la convocatòria dels quals va eixir publicada en el DOGV el passat 24 de febrer, que posteriorment es va ampliar amb 4,8 milions d'euros addicionals, fins a aconseguir els 12,8 milions d'euros.

Finalment, destacar que Turisme s'ha encarregat de la tramitació d'aquesta línia d'ajudes després de la delegació de competències realitzada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, amb la finalitat de poder agilitar la gestió de les ajudes.

Te puede interesar
Lo más visto