Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Un total de 1.011 locals d'oci nocturn de la Comunitat Valenciana s'han beneficiat de les ajudes de Turisme

El secretari autonòmic de Turisme destaca la rapidesa i celeritat en la gestió i pagament d'aquestes ajudes directes, dotades amb 12,8 milions d'euros

General 16 de agosto de 2021 Redacció Redacció
FOTO_NOTA_PLENO-scaled-1

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que un total de 1.011 locals d'oci nocturn de la Comunitat Valenciana s'han beneficiat de les ajudes directes de Turisme, enfocades a pal·liar els efectes negatius de la COVID-19.

Així mateix, ha posat l'accent que aquesta xifra «suposa que el 90% de les sol·licituds rebudes, que van aconseguir les 1.134 peticions per a accedir a les ajudes COVID-19 dirigides al sector de l'oci nocturn de la Comunitat Valenciana, han sigut favorables i abonades ja, pràcticament íntegrament», ha informat Colomer.

En aquesta línia, el titular de Turisme ha assenyalat que les més de mil ajudes concedides «suposen el 95,13% del pressupost consignat al programa, el muntant final del qual ascendia a 12,8 milions d'euros».

Per modalitats, més de 5,4 milions d'euros han sigut adjudicats a locals de pubs, cafés cantant, cafés concerte i cafés teatre amb 772 sol·licituds favorables, i més de 6,77 milions d'euros a discoteques, sales de festa i de ball amb un total de 239 ajudes adjudicades.

Per províncies

Per províncies, en la d'Alacant s'han beneficiat 450 locals d'oci per import de 5,42 milions d'euros; en la de Castelló 123 establiments d'oci nocturn han sigut els beneficiaris per import de 1,48 milions d'euros, i a la província de València, ascendeixen fins a un total de 438 locals la sol·licitud dels quals s'ha resolt favorablement, per un import de més de 5,26 milions d'euros adjudicats.

Es tracta d'ajudes directes a les empreses que van des dels 7.000 euros als 28.500 euros, depenent del tipus de negoci i complementen altres programes d'ajudes de la Generalitat.

A més són compatibles amb altres subvencions o recursos procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

Convocatòria resolta en temps rècord

El titular de Turisme ha volgut posar l'accent en «la rapidesa i celeritat en la gestió i pagament d'aquestes ajudes»; en aquest sentit ha agraït «el treball i esforç que ha dedicat el personal del seu departament, per haver resolt aquesta convocatòria en un temps rècord».

Cal recordar que aquestes ajudes directes tenen com a beneficiàries a qualsevol persona o entitat que gestione una activitat d'oci nocturn qualsevol que siga la seua naturalesa jurídica. Per a això, s'han distingit les dues tipologies, anteriorment esmentades.

Es tracta d'un programa d'ajudes, dotat inicialment amb 8 milions d'euros, la convocatòria dels quals va eixir publicada en el DOGV el passat 24 de febrer, que posteriorment es va ampliar amb 4,8 milions d'euros addicionals, fins a aconseguir els 12,8 milions d'euros.

Finalment, destacar que Turisme s'ha encarregat de la tramitació d'aquesta línia d'ajudes després de la delegació de competències realitzada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, amb la finalitat de poder agilitar la gestió de les ajudes.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter