El toc de queda a Benicàssim se salda amb 60 denúncies des del seu inici el 12 de juliol

Marqués posa en valor la labor de control i vigilància de la Policia Local i Guàrdia Civil així com la conscienciació duta a terme des de l'Ajuntament i el comportament exemplar de veïns i visitants

Successos 20 de agosto de 2021 Redacció Redacció
control policia local (1)

Els dispositius de seguretat posats en marxa per a salvaguardar les normes decretades per la Generalitat Valenciana des del passat 12 de juliol a Benicàssim, comptabilitzen un total de 60 denúncies per l'incompliment de l'horari establit de limitació a la mobilitat entre la 1.00 i les 6.00 hores de la matinada.

L'alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que, «des de la lleialtat institucional acatem les mesures imposades i s'està col·laborant a dur a terme controls per a salvaguardar les normes de seguretat imposades per la Generalitat, amb l'objectiu posat a poder revertir la situació al més prompte possible, després de l'evident fracàs de la relaxació de mesures per part del Govern. Per això hem intensificat la labor d'informació, vigilància i conscienciació, ja que molts turistes desconeixien l'abast de les restriccions».

Quant a les denúncies, el primer balanç realitzat se salda amb quatre denúncies a restaurants per l'incompliment de la normativa covid i venda d'alcohol a menors. En aquest sentit, Susana Marqués ha volgut destacar «que tant restauradors, hostalers i la ciutadania han acatat les normes, mostrant un comportament col·laboratiu i comprensiu sobre la situació excepcional que estem vivint».

La primer edil ha volgut recordar també que en aquest segon estiu de pandèmia, «l'Ajuntament de Benicàssim continua implementant accions i de la mà de tot el teixit empresarial de la ciutat, ens hem bolcat en una campanya que recorda a la ciutadania la necessitat de seguir les tres regles bàsiques. Tres senzills gestos com posar-se la màscara, mantindre la distància interpersonal i la rentada freqüent de mans que ens va permetre, com assenyala el lema de la campanya, Gaudir de Benicàssim amb responsabilitat».

D'altra banda, el balanç realitzat en matèria de seguretat en el que va d'estiu reflecteix que el nombre de reunions que excedeixen el nombre de persones permeses va disminuint i, mentre que al juliol es van interposar 35 denúncies, durant el mes d'agost s'han reduït a 13. Així mateix, durant agost no s'ha registrat cap denúncia respecte a l'ús de la màscara.

La regidora de Seguretat, Natividad Alonso, ha afegit que «s'han intensificat les labors de control i vigilància per a fer front a la propagació del Covid-19 i reduir el nombre de contagis, un dispositiu que continuarà durant les pròximes setmanes per a continuar vetlant pel compliment de les mesures».

Pel que respecta a la pròrroga de les limitacions anunciades fins al pròxim 6 de setembre, l'alcaldessa ha afegit que «lamentem que des de la Conselleria no hàgem obtingut resposta encara a la nostra sol·licitud de reunió, per a traslladar les inquietuds de la població per la incertesa que generen les decisions d'última hora, així com la necessitat de ser exemplars i rigorosos a l'hora de prendre decisions que afecten directament l'economia local d'una població turística com Benicàssim».

Te puede interesar
Lo más visto