La Conselleria d'Agricultura destina 25 milions d'euros de fons europeus a pimes de la indústria agroalimentària

La inversió total dels projectes subvencionats supera els 80 milions d'euros, la majoria en el sector de la fruita i les hortalisses fresques

General 22 de agosto de 2021 Redacció Redacció
agricultura-ecologica

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destinarà 25 milions d'euros als projectes de 99 petites i mitjanes empreses del sector agroalimentari per a contribuir a la millora dels seus processos de transformació i comercialització dels productes agrícoles.

El 100% dels projectes que han complit amb els requisits rebran una ajuda mitjana del 31% del cost del projecte. En total es van presentar 124 sol·licituds, de les quals un total de 99 complien amb els requisits exigits. Els projectes subvencionats representen en conjunt una inversió de 80 milions d'euros.

Aquestes ajudes, finançades amb càrrec al Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, tenen per objecte augmentar la competitivitat de la indústria agroalimentària de la comunitat mitjançant la seua modernització, la contínua millora en la integració de la cadena agroalimentària, la innovació i l'accés a les noves tecnologies, la cerca de noves eixides per als productes agrícoles i la continuïtat en l'increment dels estàndards de protecció mediambiental.

La directora general de la PAC, María Teresa Cháfer, destaca «l'interés estratègic del sector agroalimentari que serà fonamental per a la recuperació econòmica; és per això que les ajudes són un reconeixement a aquest sector».

Segons Cháfer, la concessió d'aquestes ajudes arriba en «un moment molt necessari per a l'expansió econòmica del sector agroalimentari a la Comunitat Valenciana, que ha demostrat la seua capacitat per a proveir als lineals durant els moments més durs de la COVID-19».

Destaquen els projectes orientats a la comercialització de fruites i hortalisses en fresc, però també transformats i quarta gamma. Li segueixen uns altres com a fruita seca i snacks, oli d'oliva, carns, espècies, mel, sucs i productes de moltaa.

Per perfil del beneficiari, són pimes, entre les quals dominen en número les Societats Limitades, seguides de Societats anònimes, Cooperatives i SATs.

Finalment, la directora general de la PAC agraeix «l'esforç titànic de l'equip d'indústries de la Conselleria d'Agricultura que en temps de pandèmia ha estat a l'altura que aquest sector mereix».

Te puede interesar
Lo más visto