Benicàssim augmenta el reciclatge en l'ecoparc durant el mes de juliol

La recollida de voluminosos en el punt net quasi duplica les tones en comparació amb el mateix període del 2020

General 22 de agosto de 2021 Redacció Redacció
ecoparque movil zona sur

El reciclatge en l'ecoparc de Benicàssim s'està convertint en un hàbit fonamental entre els veïns i residents del municipi. Això ho demostren les dades del mes de juliol que reflecteixen l'augment de la recollida de voluminosos i comparat amb el mateix període en el 2020, la quantitat de recollida quasi s'ha duplicat, passant de 21 a prop de 38 tones de voluminosos. Quant a la poda, el nombre de tones comptabilitzades ha passat de les 28 a les 46 tones. «Aquestes dades reflecteixen que la ciutadania de Benicàssim cada vegada tenen una major consciència i compromís mediambiental, i valoren molt positivament que des de l'Ajuntament continuem amb una posada decidida per la cura del nostre entorn, com un valor més del nostre municipi», ha comentat l'alcaldessa, Susana Marqués.

Durant els mesos d'abril a setembre, l'ecoparc situat en la Partida Jovellús té horari de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores de dilluns a divendres, i els dissabtes de 9.00 a 14.00 hores. D'octubre a març, el servei és de dilluns a divendres 9.00 a 17.00 hores i els dissabtes de 9.00 a 14.00 hores. 

A més d'això, el municipi compta amb un ecoparc mòbil situat tots els dijous al costat del recinte del mercat setmanal «amb l'objectiu de facilitar el servei i acostar-lo als veïns en un dia de concurrència com és el del mercat setmanal», ha continuat l'alcaldessa. A aquest s'ha afegit des d'el mes de juny passat un ecoparc mòbil en la zona sud, enfront del CEIP Palmerar, entre l'avinguda Mohino i el carrer Palmerar. «Aquest nou servei facilita al veïnat el depòsit i la gestió de residus domèstics i garantir el seu correcte tractament», ha afegit Susana Marqués. L'ecoparc mòbil s'ha instal·lat hui dijous en la zona sud i les pròximes dates seran el 16 de setembre, 14 d'octubre, 11 de novembre, 16 de desembre, 20 de gener, 24 de febrer, 24 de març, 21 d'abril i 19 de maig. El seu horari és de 10 a 14 i 15 a 19 hores.

Per part seua, la regidora de Medi Ambient, Llobell, ha recordat que el municipi de Benicàssim disposa d'un servei ordinari gratuït de recollida de voluminosos i residus de jardineria. Per a això, cal trucar al telèfon 964300996 per a concertar una cita i depositar els residus al costat de la façana de l'habitatge. Per a facilitar la retirada, i d'acord amb l'ordenança municipal, els voluminosos i residus de poda no han d'excedir de 1,5 m³ a casa, vila o bungalow, i per al cas de comunitat de propietaris és de 5 m³. Així mateix, els residus de poda i jardineria hauran d'anar embalats en bosses o fardells, sent d'una grandària que resulte manejable per a la seua càrrega. Queda exclòs d'aquest servei els treballs de jardineria realitzats per professionals, els qui han de tractar directament amb un gestor autoritzat. 

Te puede interesar
Lo más visto