La Generalitat activa a Orpesa el seu projecte pilot de salvament i vigilància amb drons

La localitat és un dels 10 municipis triats per a aquest projecte i el dispositiu operarà a les platges Amplàries i Morro de Gos 

General 21 de agosto de 2021 Redacció Redacció
Dron playa

L'Ajuntament d'Orpesa reforça aquest estiu la seguretat a les seues platges i, per a això, compta amb la tecnologia de drons per a fer les tasques de vigilància en la seua costa. La Generalitat Valenciana ha triat a Orpesa per a activar el projecte pilot de salvament i vigilància a les platges amb l'ús de drons.

Es tracta d'un dispositiu que ja opera a la platges de Amplàries i Morro de*Gos i que romandrà en la costa fins a finals d'aquest 2021 amb l'objectiu d'assegurar el compliment de la nova normativa a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, així com per a intensificar les labors de salvament i socorrisme.

I és que aquest dispositiu, amb un pes d'uns set quilos, està dotat de dos flotadors salvavides. El regidor de Platges, Jordi Llopis, explica que «gràcies a aquesta tecnologia augmentarem la seguretat dels usuaris i banyistes». Cal destacar que aquest nou dron s'uneix al que està operatiu a la platja de la Petxina des de principis de l'estiu, quan es va activar el servei de salvament i socorrisme. 

Com a novetat d'aquest servei, el responsable de l'àrea avança que «a més del pilot del dron, també existeix la figura de l'observador que permet augmentar el radi d'abast del dron perquè el dispositiu tinga molt més abast visual».

Te puede interesar
Lo más visto