Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'èxit del programa Itinerant en Castelló porta a l'Agenda Antidespoblament a estendre la iniciativa a València i Alacant

La directora de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeannette Segarra, destaca que s'ha aconseguit acostar als municipis en risc de despoblació serveis bàsics que havien desaparegut

General 23 de agosto de 2021 Redacció Redacció
pueblos-bonitos-de-valencia
Font: Tuscasasrurales.com

El programa Itinerant posat en marxa per la Generalitat per a oferir serveis bàsics a les comarques de l'interior de la Comunitat Valenciana ha iniciat amb èxit la seua marxa en 25 municipis de la comarca castellonenca de l'Alt Palància, tal com ha assegurat la directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeannette Segarra, que ha anunciat la intenció d'estendre-ho pròximament a una comarca de l'interior de província de València i a una altra zona de l'interior de la d'Alacant.

Itinerant sorgeix amb la intenció d'acostar a les comarques despoblades de l'interior de la Comunitat Valenciana serveis bàsics que havien desaparegut, una manca que estava minvant la qualitat de vida dels seus habitants en veure's obligats a desplaçar-se a altres municipis.

Segarra ha explicat que aquesta iniciativa, promoguda per Avant i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en col·laboració amb mancomunitats i municipis, deu part del seu èxit «al consens que existeix entre tots els ajuntaments participants».

Per això, ha assegurat que, donat l'èxit que està tenint aquest programa en l'Alt Palància, està previst ampliar el nombre de professionals, així com estendre la iniciativa a les províncies de València i Alacant.

Segons la directora d'Avant, «s'estan exportant professionals als territoris de l'interior» per a adequar l'oferta a la demanda. A més, Segarra ha insistit que el programa «està retornant a aquests pobles xicotets, però importants, oficis que havien deixat d'existir».

Així, a través del programa Itinerant, que s'ha posat en marxa com a programa pilot en 25 municipis de l'Alt Palància, els seus habitants compten en aquests moments amb professionals de diferents especialitats com a veterinària, podologia, fisioteràpia, electricitat, lampisteria, perruqueria o psicologia, entre altres.

El resultat de la iniciativa és positiu tant per a les persones que viuen en el món rural com per a les persones emprenedores, que compten amb un nou espai en el qual desplegar les seues oportunitats de negoci. A més, assegura Jeannette Segarra, els serveis oferits presenten «preus competitius i organitzats de manera coordinada entre l'Ajuntament i la pròpia mancomunitat».

Per això, la directora ha assegurat que, donat l'èxit que està tenint aquest programa en l'Alt Palància, està previst ampliar el nombre de professionals, així com estendre la iniciativa a les províncies de València i Alacant.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter