PortCastelló invertirà 120 milions d'euros fins a 2025

Les inversions suposaran l'impuls definitiu a la connectivitat ferroviària i al desenvolupament de la dàrsena sud del port de Castelló

General 22 de agosto de 2021 Redacció Redacció
José María Gómez, Francisco Toledo y Rafa Simó

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó i el director, José Maria Gómez, han mantingut una reunió amb el president de Ports de l'Estat, Francisco Toledo, per a consensuar el Pla d'Empresa 2022 de l'Autoritat Portuària de Castelló. El pla preveu superar aqueix any els trànsits previs a la pandèmia i aconseguir els 20 milions de tones.

El Pla d'Inversions de PortCastelló per a aqueixa anualitat ascendeix a 25,3 milions d'euros i reflecteix un impuls definitiu a la connectivitat ferroviària, en destinar 8,7 milions d'euros per a la connexió ferroviària interna i 8,4 milions d'euros per a la xarxa ferroviària de la dàrsena sud i la seua connexió amb el corredor mediterrani.

A aquestes inversions cal afegir els 2 milions d'euros previstos per a millorar la xarxa contra incendis en la dàrsena nord, 4,2 milions d'euros en la millora del moll transversal exterior, 1 milió en seguretat, 600.000 euros per a continuar amb la urbanització de la dàrsena sud, 900.000 en sostenibilitat ambiental, 200.000 euros en el pla d'accessibilitat, i 100.000 euros en actuacions per a la integració port-ciutat.

El Pla d'Empresa de l'Autoritat Portuària de Castelló recull a més les inversions previstes fins al 2025, que ascendiran a 120 milions d'euros.

Aquestes inversions permetran concloure infraestructures productives que afavoriran el creixement del port de Castelló i incrementaran la competitivitat de les empreses que operen en PortCastelló en dotar-lo d'una alta connectivitat terrestre.

Aquest pla reflecteix la col·laboració públic-privada que s'explicita en més de 60 milions d'euros d'inversions privades per als pròxims 5 anys en *PortCastelló i que constaten l'aposta del sector privat pel recinte portuari castellonenc. Inversions destinades principalment a millores mediambientals en la dàrsena nord i l'ampliació i consolidació de la dàrsena sud.

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha assenyalat que «aquest Pla d'Empresa marca el full de ruta per als pròxims quatre anys de PortCastelló i aposta per una forta capacitat inversora pròpia centrada en la connectivitat ferroviària i el desenvolupament de la dàrsena sud». 

Te puede interesar
Lo más visto