Castelló facilitarà la gestió de serveis municipals amb una nova Targeta Ciutadana

L'Ajuntament adjudica el subministrament i la posada en marxa de l'eina que serà un avanç en el model de ciutat intel·ligent

General 24 de agosto de 2021 Redacció Redacció
fotonoticia_20201003171107_420
Font: Europapress

L'Ajuntament de Castelló ha adjudicat el subministrament i la posada en marxa d'una Targeta Ciutadana que unificarà les diferents targetes que existeixen per a realitzar tràmits en els serveis municipals, des dels préstecs bibliotecaris a la compra de bons viatge en la xarxa de transport públic, entre altres. Una solució que suposa fer un pas més en el disseny d'un model de ciutat intel·ligent i en l'avanç cap a la transformació digital de l'administració pública.

Es tracta d'una de les operacions inclosa en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) i cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020. El contracte de subministrament i posada en funcionament ha sigut adjudicat a Telefònica Solucions d'Informàtica i Comunicacions d'Espanya SAU per un import de 344.500 euros.

La implantació de la nova Targeta Ciutadana, en format físic i virtual, té com a objectiu millorar la tramitació electrònica ja que moltes accions com la compra de bons de viatges per al transport públic o el servei de préstec municipal de bicicletes Bicicas es podran fer mitjançant l'aplicació mòbil de targeta. «Posarem a l'abast de la ciutadania una eina per a poder realitzar molt més còmodament els tràmits», ha destacat l'alcaldessa, Amparo Marco. Així, aquesta operació «optimitza la gestió dels serveis municipals, incrementa la dotació tecnològica dels serveis urbans per a millorar la seua gestió i afavoreix l'anomenat Open Government amb la seua conseqüent transparència en l'administració local, fomentant-se la gestió de forma integrada i en temps real», ha afirmat la primera edila.

Aquesta operació s'emmarca en l'Objectiu Temàtic 2 de Edusi Castelló, que es marca com a repte millorar l'ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i de la comunicació i el seu accés per part de la ciutadania. Un objectiu que comparteix amb altres projectes cofinançats per Feder en el marc d'aquesta estratègia de desenvolupament urbà sostenible com el nou portal ciutadà, l'aplicació per a millorar la resposta davant emergències, la que està permetent controlar d'una manera eficaç les places d'estacionament reservat a la ciutat o la instal·lació de panells d'informació en temps real de les parades de bus. Edusi Castelló destina a aquest Objectiu Temàtic 2.016.000 euros, la qual cosa suposa quasi el 10% del total de la inversió canalitzada des d'Europa a la ciutat fins a 2022 i que suma 20,2 milions d'euros.

Te puede interesar
Lo más visto