La digitalització de les emergències és una de les línies d'actuació prioritàries del Pla Vega Renhace del Consell

Una aplicació per a dispositius mòbils alertarà a la població dels fenòmens meteorològics extrems

General 30 de agosto de 2021 Redacció Redacció
digitalizacion-diario16
Font: Muypymes.com

El Pla Vega Renhace del Consell està treballant en una aplicació d'emergències per a dispositius mòbils amb la finalitat d'informar en temps real a la població sobre inundacions.

D'aquesta manera, els ciutadans de la Vega Baixa rebran missatges i avisos de qualsevol fenomen meteorològic extrem. Cal recordar que aquesta comarca del sud de la província d'Alacant va resultar totalment devastada per la DANA de setembre de 2019.

La digitalització de les emergències, plasmada en diferents actuacions del Pla Vega Renhace del Consell, és una de les línies d'actuació prioritàries per a la Vega Baixa i en ella treballen de manera conjunta la Generalitat i el Ministeri per a la Transició Ecològica.

En traçar una estratègia integral per a la comarca en el Pla Vega Renhace, la Generalitat té com a fi convertir aquesta zona en un territori resilient a una altra gota freda o DANA.

L'ús de recursos electrònics i d'una eina com Internet en el camp de les emergències permet també elaborar una cartografia de perillositat i captar informació en temps real dels Sistemes Automàtics d'Informació Hidrològica (SAIH), vital per a la presa de decisions i salvaguarda de vides humanes en casos extrems d'emergència.

Plans d'emergència municipals

Una altra de les aplicacions pràctiques de l'ús de la tecnologia en les emergències és la consulta pública dels Plans d'Emergència Municipals (PEMs) i Plans d'Actuació Municipal davant el Risc d'Inundacions (PAMRis), en format electrònic des de la pàgina web dels propis ajuntaments així com la creació d'un *Big Data per a la gestió d'embassaments i inundacions.

En el marc del Pla Vega Renhace de la Generalitat s'han redactat 20 plans enfront d'inundacions, 23 PEMS, pendents de revisió abans i aprovació definitiva per part d'Emergències de la Generalitat.

Els plans s'han dissenyat gràcies al personal tècnic contractat pels ajuntaments gràcies a un conveni subscrit entre la Generalitat, a través de Labora, i els ajuntaments de la Vega Baixa per un període de sis mesos, de gener a juny de 2021.

Els 23 municipis que han redactat el pla d'emergència municipal són: Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Bigastro, Callosa del Segura, Catral, Cox, Daya Nueva, Daya Vieja, Dolores, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rafal, Redován, Rojales, San Fulgencio i San Isidro.

Els 20 que han elaborat el seu pla enfront d'inundacions són: Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Bigastro, Callosa del Segura, Catral, Cox, Dolores, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, Los Montesinos, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rafal, Rojales, San Fulgencio i San Isidro.

Te puede interesar
Lo más visto