La Generalitat invertirà prop de dos milions d'euros en la millora del ferm de la CV-20, CV-21 i CV-230 a Castelló

Aquesta actuació s'emmarca en el programa d'intervencions que està realitzant la Conselleria d'Obres Públiques per a l'increment de la seguretat viària en la Comunitat Valenciana

General 25 de agosto de 2021 Redacció Redacció
Image 6
Font: Altomijares.net

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat té previst invertir 1.995.608 euros en la rehabilitació del ferm de diversos trams de les carreteres CV-20, CV-21 i CV-230 a la província de Castelló. Aquesta actuació, que està en procés de licitació, s'emmarca en el programa d'intervencions que està realitzant la Conselleria encaminades «a la millora de la seguretat viària en la Comunitat Valenciana», segons ha explicat el conseller Arcadi España.

En aquest sentit, el titular d'Obres Púbiques ha recordat que per al Govern valencià «és prioritari reduir l'accidentalitat en les vies del nostre territori, i des de la Conselleria d'Obres Públiques estem fent un gran esforç per a adequar i mantindre els nivells de servei de les infraestructures de transport de la Comunitat, ja siguen carreteres o vies de ciclovianants, a les exigències de qualitat i seguretat que la societat demanda».

Per a Arcadi España, «és essencial invertir a millorar i incrementar la seguretat viària, a més, unes vies segures i accessibles acosten serveis com a sanitat i educació, i potencien l'economia i la creació d'ocupació, en definitiva, es tracta d'invertir en la qualitat de vida de la ciutadania».

Vies de titularitat autonòmica

Aquestes tres carreteres on la Generalitat intervindrà són de titularitat autonòmica. La CV-20 i CV-21 pertànyer a la Xarxa Bàsica de carreteres i la CV-230 a la Xarxa Local.

La carretera CV-20 té una longitud de 65,3 quilòmetres. Part de l'AP-7 a l'altura de Vila-real i acaba en el límit de província amb Terol, en el municipi de Puebla de Arenoso. En els primers 11 quilòmetres, fins a Onda, es troba desdoblegada en dues calçades de dos carrils cadascuna i és, en aquest últim tram, on es projecta la rehabilitació. Es tracta d'una zona industrial amb diferents naus de magatzems i fàbriques a banda i banda d'aquesta.

La Intensitat Mitjana Diària de la CV-20 registrada en el tram del projecte va ser de 13.159 vehicles amb un percentatge de pesats del 14,3% fins al P.K. 4+000, mentre entre el P.K. 4+180 i el 10+750 va ser de 17.568 vehicles amb un 5,5% de pesats

La carretera CV-21 té una longitud de 14,5 quilòmetres i uneix les localitats de L'Alcora i Onda. L'últim quilòmetre i mig discorre també per una zona industrial. El trànsit registrat va ser de 5.896 vehicles diaris en el primer tram (del P.K. 0+000 al 5+810) i de 4.232 en el segon (fins al P.K. 14+500). Els percentatges de pesats van ser 14,8 i 20,6% respectivament.

Finalment, la carretera CV-230 té una longitud d'uns 27,4 quilòmetres, part de Soneja fins a la N-340, a l'altura de Xilxes i passa per Azuébar, Alfondeguilla i la Vall d'Uixó. La intensitat registrada en l'estació situada en el tram de projecte va ser de 918 vehicles diaris.

El temps transcorregut des de la construcció d'aquestes carreteres i el trànsit que han anat suportant han motivat que la rehabilitació d'aquestes infraestructures siga imprescindible. Així dins de les obres de rehabilitació es preveu el reforç del ferm dels trams deteriorats; el sanejament de les zones més danyades, i les actuacions en passos superiors.

També es realitzarà la reposició de senyalització horitzontal i elements d'abalisament com captafaros horitzontals, així com el desmuntatge d'alguns elements i la seua posterior col·locació donades les labors de rehabilitació del ferm previstes. Igualment es retiraran i es reposicionaran els sistemes de contenció de vehicles adaptats a la nova normativa i col·locació de noves barreres de protecció per a motociclistes.

Te puede interesar
Lo más visto