L'AVI inverteix 2,4 milions d'euros per a projectes que ajuden a previndre i optimitzar la detecció de la COVID-19

En aquesta iniciativa participen empreses, universitats, centres d'investigació i instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana

General 29 de agosto de 2021 Redacció Redacció
fotonoticia_20210727152127_420
Font: Europapress.es

L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha invertit més 2,4 milions d'euros per a desenvolupar projectes innovadors que contribuiran a previndre contagis, optimitzar la detecció dels mateixos i fer front a l'efecte de la COVID-19 en el marc de la seua convocatòria anual d'ajudes en concurrència competitiva.

El vicepresident executiu de l'AVI, Andrés García Reche, destaca que l'elevada capacitat de coneixement científic i tecnològic disponible en l'àmbit de la Salut, en la Comunitat Valenciana permet afrontar nombrosos desafiaments comuns en aquesta àrea. I, particularment, en aquells relacionats amb la lluita contra la COVID.

Les iniciatives en les quals col·laboren empreses, universitats, centres d'investigació i instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana es permetrà reduir l'exposició dels professionals sanitaris al SARS-COV-2, amb nous equips de protecció individual dotats de propietats viricides i màscares autofiltrants més eficaces enfront d'aquest patogen.

D'igual manera, es treballarà en el desenvolupament de teixits intel·ligents, sistemes de neteja innovadors i tractaments de superfícies capaces de minimitzar la incidència de les infeccions hospitalàries, incloses les produïdes pel coronavirus.

En paral·lel, les ajudes de l'Agència Valenciana d'Innovació contribuiran a explorar l'ús de nous materials amb característiques protectores enfront dels virus, aplicables, per exemple, a les rajoles ceràmiques o als components de l'interior de l'automòbil.

Aquestes ajudes sumen a les contribucions prèvies que l'AVI va realitzar en 2020 a través dels convenis amb la Universitat d'Alacant i la Universitat Politècnica de València, per a mantindre les Unitats Científiques d'Innovació Empresarial del grup d'investigació d'Informàtica Industrial i Xarxes de Computadors (i2RC) i del Centre de Tecnologia Nanofotònica (NTC), respectivament.

Aquest últim està treballant en el desenvolupament de nous mètodes basats en tecnologia fotònica que ajuden a detectar el coronavirus SARS-COV-2 de manera ràpida, fiable i econòmica. Mentre que el i2RC aposta per sistemes de desinfecció de l'aire i les superfícies mitjançant l'ús d'ozó.

Te puede interesar
Lo más visto