Un estudi del Consell revela l'alt nivell de confiança de la població valenciana en la vacunació contra la COVID-19

El 95% de les persones enquestades considera que el seu risc de desenvolupar COVID-19 greu després de la vacunació és baix

Sanitat 29 de agosto de 2021 Redacció Redacció
unnamed

La Generalitat, en col·laboració amb grups d'investigació de la Comunitat Valenciana ha impulsat un Programa Valencià d'Investigació sobre la vacuna contra COVID-19 que ha revelat un augment de la confiança de la població valenciana després de la vacunació.

Ana*Berenger es mostra satisfeta amb els resultats obtinguts perquè "la immensa majoria som més optimistes que abans respecte al futur immediat i considerem que el risc de desenvolupar la malaltia greument després de la vacunació és molt baix".

Aquest programa, que es desenvolupa en diverses fases, ha realitzat fins al moment més de 13.000 enquestes a valencians i valencianes, segons ha anunciat la directora directora general d'Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer.

En l'última fase del programa, duta a terme entre la segona quinzena de maig i la segona de juliol, s'han efectuat un total de 6.023 enquestes a la població valenciana als 42 dies d'haver rebut la primera dosi de qualsevol de les vacunes enfront de la COVID-19.

Les dades de l'estudi conclouen que el 95% de persones enquestades considera que el seu risc de desenvolupar COVID-19 greu després de la vacunació és baix, mentre que 74,1% creu que després de la vacunació el seu "risc d'emmalaltir greument per COVID-19 és molt xicotet o inexistent" i un 16,1% pensa que el risc "ha baixat, però encara existeix".

Tan sols el 4,8% restant de les persones enquestades considera que el risc de contraure la malaltia és baix però els "preocupa contagiar a altres persones no vacunades".

L'estudi també llança a la llum que la població està més optimista enfront del seu futur immediat que abans de la vacunació. Concretament, el 83,5% de les persones enquestades és més optimistes que abans d'haver rebut la vacuna.

Expectatives post-vacunació

Mes de la meitat de les persones vacunades, un 56,2%, aposten pels viatges com a principal activitat a realitzar després de la rebre la vacuna, seguit per les visites a restaurants, amb un 45,7%, i al teatre o al cinema (35,8%).

Una altra de les preferències del 24,9% de les persones enquestades és allotjar-se en un hotel, mentre que el 18,9% es decidiria a usar el transport públic.

Així mateix, un 16,3% assenyala que aniria a un esdeveniment multitudinari de qualsevol tipus (cultural, religiós, polític, etc.) en un espai tancat, però només el 3,2% aniria a una discoteca.

En les 2 setmanes prèvies a l'emplenament de l'enquesta, la major part de les persones enquestades, un 95,2%, van estar, almenys una vegada, més de 15 minuts en espais interiors amb no convivents. Aquestes trobades es van produir en la seua major part en comerços i mercats (52,6%); bars o restaurants (40,9%); lloc de treball (39,3%); domicili (24,3%); centres sanitaris (23,3%) i vehicles privats (22,0%).

També, el 89,7% de la població enquestada reporta trobades amb no convivents en el seu temps lliure. Aquestes trobades es van produir amb amics familiars amb presència de menors o sense presència de menors i companys de treball o estudis.

Per tot això, Ana Berenguer fa una crida a la cautela, ja que "no podem oblidar que el virus segueix ací".

Te puede interesar
Lo más visto