Castelló activa el major pressupost per a la reactivació social i econòmica de la ciutat

Els comptes, que ascendeixen a 193,8 milions d'euros, entren en vigor després d'haver superat l'exposició pública sense al·legacions

Economía 01 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
31-08-21 Presentación líneas estratégicas presupuestos

El nou pressupost municipal de l'Ajuntament de Castelló entra en vigor hui després d'haver superat el període d'exposició pública sense que s'hagen presentat al·legacions. El Butlletí Oficial de la Província (BOP) recull l'edicte d'aprovació definitiva d'uns comptes que ascendeixen a 193,8 milions d'euros (un 7,64% més que l'any passat i un 79% més que en 2015) i que estan orientades a la recuperació, a la reactivació social i econòmica de la ciutat i a l'impuls de les polítiques socials i verdes.

El pressupost de 2021 continua amb les mesures posades en marxa l'any passat per a pal·liar els efectes derivats de la covid-19, com a ajudes al comerç i l'hostaleria, exempcions i reduccions fiscals, inversions i impuls a les polítiques de foment de l'ocupació, que han augmentat més d'un 500% des de 2015. A més, s'incrementa la partida de polítiques de Benestar Social, que creixerà un 14,4% en passar dels 14,38 milions als 16,46 milions i es consignen partides per a inversions reals per 21 milions d'euros. L'impuls a la recuperació social i econòmica dels pressupostos ve recollit també en línies com les Ajudes Parèntesis del Pla Resistir, el Pirecas, mesures fiscals de suport a sectors afectats per la covid o l'aposta per la inversió pública i accés a fons europeus (que enguany impulsa inversions per 16,3 milions).

El regidor d'Hisenda i primer tinent d'alcaldia, David Donate, ha destacat que es tracta “del major pressupost de l'Ajuntament de Castelló, amb un marcat caràcter inversor i social, que actuarà com a palanca i motor de la recuperació social i econòmica de la ciutat”. “L'exigència ciutadana de serveis públics de qualitat i la defensa del model de ciutat del benestar defineixen uns comptes que, malgrat la situació d'excepcionalitat de la covid-19, són inversores i generadores per a la majoria social, especialment per a les persones més vulnerables”, ha manifestat Donate.

El segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, ha assegurat que el pressupost permetrà a l'Ajuntament “donar una resposta efectiva a la situació que estem vivint, i ha de servir per a pal·liar els efectes de la crisi i avançar en la recuperació econòmica”. Així, ha remarcat el caràcter social d'un pressupost “que genera oportunitats laborals i que dóna seguretat a molts sectors estratègics, des de la sostenibilitat ambiental i sempre amb perspectiva de gènere”.

“Impulsem el pressupost per a impel·lir les transformacions que necessita la ciutat i garantir una recuperació postcovid verda, social i solidària. Dibuixa alguns dels objectius més importants de l’Acord de Fadrell per a avançar en la transició ecològica i garantir l'accés a l'habitatge, i contempla la reforma de l'estructura administrativa de major importància en els sis anys de govern progressista”, ha afirmat el tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro. En Transició Ecològica, l'edil ha subratllat les línies pressupostàries per a promoure el Pla de Reactivació Agrària o dissenyar el Pla d'Acció pel Clima i l'Energia que té l'objectiu de reduir un 55% les emissions de C02 en 2030; o el conveni amb el col·legi d'arquitectes per a dinamitzar la rehabilitació. I en Habitatge, Navarro ha ressaltat les subvencions de la Borsa de Lloguer Municipal per a contindre la bambolla en el preu del lloguer i la millora en la gestió dels habitatges municipals.

Quant al pressupost dels organismes autònoms, com també recull el BOP, el del Patronat Municipal d'Esports és de 5,8 milions d'euros; el del Patronat Municipal de Turisme d'1.098.000 euros; el del Patronat Municipal de Festes de 986.000 euros; i el del Consorci del Pacte Local per l'Ocupació, de 949.500 euros.
 

Te puede interesar
Lo más visto