[ÁUDIO] El Pla General projecta un creixement racional de sòl urbanitzable de 4,4 milions de m² 

L'ordenament que està en l'última fase per a la seua aprovació preveu 12 sectors residencials, sis terciaris i set industrials

Economía 01 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
01-09-21 Exposición paneles PG

El nou Pla General de Castelló preveu un creixement de sòl urbanitzable de 4,4 milions de metres quadrats, dels quals 1,3 milions corresponen a sòl residencial; 2,1 a industrial, 579.000 a terciari i 423.000 metres quadrats a xarxa primària adscrita.

“El nou ordenament urbanístic de la ciutat planteja un ús racional del sòl, que concilia les necessitats socials i econòmiques de la població actual i futura amb la conservació i la millora dels seus recursos naturals i els seus valors ambientals i patrimonials”, ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Aquest model de ciutat planteja un creixement residencial que cohesiona la ciutat i integra els grups perifèrics i un desenvolupament realista per a les activitats econòmiques”, ha detallat.

El regidor d'Urbanisme, José Luis López, per part seua, ha detallat que el pla, que està en la seua última fase per a l'aprovació definitiva, preveu un total de 12 sectors residencials, set industrials i sis terciaris. Els residencials són Riu Sec, Censal, Tombatossals, Riu de la Plata, Enrique Gimeno, Camp de Morvedre, Cremor, Morterás-Cubos, Saboner, Salera, Mèrida i La Joquera. I en global, s'estima un nombre d'habitatges màxim de 8.269. Respecte al sòl industrial, els sectors són La Pedrera, Català, Giner, Pi Gros, Avinguda València, Plataforma Logística i Carretera Grau-Almassora. I el sòl urbanitzable terciari està localitzat en Estepar, Lourdes, Germans Bou, Avinguda de la Mar, Almazán i Cassanya. Quant a la superfície de xarxa primària adscrita als diferents sectors de sòl urbanitzable, se situa en els entorns dels parcs Almalafa, Senillar i Bovalar, Fernando el Catòlic, Hospital General, Chencho, Serrallo i Molí la Font.

Per part seua, el segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, ha explicat que el nou Pla General de Castelló “ens permetrà vertebrar la ciutat i cosir els barris perifèrics, per a construir una ciutat de drets i d'oportunitats”. “El model de ciutat que construïm aposta per la cohesió territorial, prioritzant el benestar de les famílies i deixant arrere les desigualtats del passat”, ha explicat el regidor.

“El nou Pla General suposa una aposta per un creixement de sòl urbanitzable de manera sostenible, realista i atenent les necessitats de la ciutadania i l'economia real i no sols d'uns pocs. Redueix 11,5 milions de metres quadrats de sòl urbanitzable, bandeja l'especulació i protegeix espais de Mestrets i el cinturó verd que van patir un procés de degradació per culpa de cimbells urbanístics basats només en l'especulació”, ha afirmat el tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro. A més, l'edil ha ressaltat que les noves perspectives urbanístiques incideixen en el desenvolupament d'una ciutat compacta, inclusiva i feminista. que es presenta com una oportunitat per a promoure nous sectors econòmics en el context de recuperació postcovid com la rehabilitació i les energies renovables.
  

Te puede interesar
Lo más visto