Torna la Setmana Cultural del Grau amb 10 dies de música, exposicions i activitats familiars

El certamen se celebrarà del 3 al 12 de setembre, omplint el districte marítim de propostes culturals

Cultura 03 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
31082021 Colectius Grau_Arxiu

Un any més, torna a la Setmana de la Cultura del Grau de Castelló, L’HAM, per donar la benvinguda al curs cultural al districte marítim. Deu dies replets d’activitats per omplir el Grau de concerts, exposicions, espectacles familiars, correfocs i danses, organitzats per la Federació de Col·lectius per la Cultura del Grau i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i PortCastelló. En aquesta nova edició, l’organització ha activat tots els protocols perquè les jornades se celebren de forma segura i a l’alcanç de tota la ciutadania.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat una iniciativa, que uneix “l’esforç de les associacions culturals del Grau i que ofereix a la ciutat una programació de primer nivell”. “L’HAM s'ha consolidat com una cita imprescindible per als amants de la cultura popular i del Grau, congregant cada any més assistents”, ha explicat la regidora.

Per la seua banda, el president de la Federació de Col·lectius per la Cultura, Alfonso Trelles, ha animat a la ciutadania a acudir a una cita, que l’any passat es va suspendre per les condicions sanitàries. «Hem organitzat moltes activitats per a tots els gustos, demostrant que la cultura al Grau està molt viva i activa”.

Les activitats se celebraran en diverses ubicacions del Grau, com el Centre Cultural la Marina, el Museu de la Mar, el Parc de la Panderola o l’Edifici Morú. La promació inclou xarrades divulgatives de la cultura, mostres de cultura popular i de dansa, exposicions, activitats per infants, dimonis de foc i concerts a l’aire lliure.

Una agenda diversa i oberta

Les activitats comencen avui 3 de setembre amb la benvinguda a càrrec dels Dolçainers i Tabaleters del Grau, seguida de la lectura del Pregó Anunciador de l’HAM 2021. Així mateix s’inauguraran dos de les exposicions, una que commemora els 25 anys de la Unió Musical del Grau i ‘Un passeig pel Grau en imatges’, de l’Associació La Barraca.

Dissabte al matí, al parc de la Panderola, hi haurà una mostra de biodansa i danses del món, seguit d’activitats infantils i un espectacle d’animació familiar. Per la vesprada, tindrà lloc la primera jornada del V Festival de Microconcerts, que oferirà activitats musicals a diferents locals d’oci. També s’hi celebrarà la Nit d’Òpera i Lírica a la Mar, al Moll de Costa, amb un elenc encapçalat per Pedro Quiralte.

Una visita guiada al Port pesquer obre el primer diumenge, on hi haurà un a mostra pública de cuina d’arròs a banda. Dimecres es consolidarà a l’agenda de la Setmana Cultural la vesprada de cinema mut, amb la projecció en Super8 d‘Antologia del cinema còmic’, amb acompanyament musical de piano.

Entre d’altres activitats, destaca el II Concert de Música Gòspel a l’església de Sant Pere. El cap de setmana començarà divendres amb contacontes matinals a la plaça La Panderola, i de vesprada s’ha programat una visita guiada al campanar. Dissabte el grup de dimonis Botafocs oferirà una mostra de correfoc i pirotècnia, i concerts de Jazz seran els protagonistes de la jornada al centre cultural la Marina.

XXVII Premis de la Mar de Poesia

La jornada conclourà amb el lliurament Premis de la Mar de Poesia, que promouen l’Associació La Barraca amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura. L’acte tindrà lloc al Centre Cultural la Marina el 12 de setembre i comptarà amb l’actuació musical del grup Citra.

31082021 Cultura Grau 2021

Te puede interesar
Lo más visto