Turisme reactiva aquest dilluns el nou període del programa Viatgem amb el repartiment dels primers 5.000 bons turístics

Fins hui s'han beneficiat 75.000 persones amb més de 25.000 reserves realitzades en les prop de 1.500 empreses turístiques adscrites al programa

General 06 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
WhatsApp-Image-2020-10-17-at-13.06.13
Font: Valenciaextra.com

Turisme Comunitat Valenciana ha activat aquest dilluns el nou període del programa Viatgem CV amb el repartiment dels primers 5.000 bons turístics perquè els usuaris puguen anar tramitant les seues reserves, dels 12.500 nous codis que es preveu distribuir durant aquesta tercera fase del programa, que abastarà del 15 de setembre al 31 de desembre de 2021.

Segons ha avançat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, "al llarg d'aquest mes de setembre anirem emetent nous bons per a gaudir d'estades en la Comunitat Valenciana amb descompte del 70% del total de la reserva".

L'objectiu és "poder allargar les bones xifres d'ocupació registrades aquest estiu en la Comunitat Valenciana, així com contribuir a la desestacionalitat turística i a la consolidació de la recuperació d'un sector clau en l'economia valenciana, com és el turisme", ha recalcat Colomer.

El titular de Turisme ha agraït una vegada més, el "bon acolliment d'aquesta iniciativa, que ens ha permés comprovar que els ciutadans no han perdut les ganes de viatjar i mostren confiança en totes les mesures de seguretat que aplica el sector, fent de la Comunitat Valenciana una destinació turística responsable i segur".

Així mateix, ha recordat que tal com indica la resolució publicada el 17 d'octubre de 2020 que regula el programa, els primers a rebre el bo turístic en aquest tercer període seran els usuaris que van quedar en llista d'espera del període anterior, que va abastar de l'1 de gener fins al 15 de juny de 2021.

Bono Viatge: balanç i funcionament

Es tracta d'un bo descompte del 70% impulsat per Turisme Comunitat Valenciana per a viatjar per la CV, amb l'objectiu d'incentivar la demanda turística interna en períodes d'estacionalitat davant els negatius efectes socioeconòmics ocasionats per la COVID-19.

El programa consta de tres períodes, el primer que va abastar l'últim trimestre de l'any del qual es van beneficiar més de 27.000 valencianes i valencians amb un total de 9.155 reserves. El segon període va estar actiu de l'1 de gener al 15 de juny de 2021, en aquesta ocasió van ser més de 47.000 persones les usuàries del bo viatge amb un total de 15.876 reserves realitzades.

En el seu conjunt, Viatgem CV registra més de 25.000 reserves amb 75.000 persones beneficiades, i prop de 1.500 empreses turístiques adscrites, de les quals 641 són de la província d'Alacant, 247 de la província de Castelló i 595 de la província de València.

Cal recordar que cada bo viatge emés per Turisme suposa una reserva de crèdit de 600 euros, en el cas que no es formalitze la reserva en el termini de 7 dies o no s'esgote la quantitat màxima en aplicar la bonificació del 70%, s'alliberen més codis i es van adjudicant més bons per ordre de llista d'espera.

El programa Viatgem CV compta amb una inversió total de 17 milions d'euros: 5 milions d'euros per al període de 2020 i 12 milions per als dos períodes del programa en 2021 (7 milions per a la fase de l'1 de gener al 15 de juny i altres 5 milions per a la fase del 15 de setembre al 31 de desembre).

Perfil de les persones beneficiades

Segons les últimes dades registrades, la mitjana de persones beneficiades pel bo viatge és de tres usuaris i l'estada mitjana supera les tres nits en totes les modalitats d'allotjament, sent molt superior en els càmpings, que aconsegueix les dotze nits de mitjana, o en els habitatges turístics, que supera les sis. Per als hotels, l'estada mitjana s'acosta a les cinc nits. De la mateixa manera, prop de la meitat de les estades s'allarguen més enllà del cap de setmana, la qual cosa suposa una important dinamització del sector turístic.

La modalitat d'allotjament més demandada és l'hotel, seguit de l'allotjament rural i els càmpings. Les destinacions més demandades per part dels usuaris del Bo Viatge són de la província d'Alacant: Benidorm, Finestrat, Altea, Calp, Benimantell, Xàbia i Alacant; de la província de Castelló: Peníscola i Morella i de la província de València: la ciutat de València.

Així mateix, cal assenyalar que encara que bona part de la despesa turística bonificada es concentra sobre l'allotjament turístic, les agències de viatge participants també estan oferint altres serveis que ajuden a mantindre oberta l'oferta experiencial més enllà de les temporades turístiques, contribuint així a la desestacionalització del sector.

Te puede interesar
Lo más visto