Descobreixen un pati andalusí en les investigacions arqueològiques del Castell d'Onda

Les recents investigacions arqueològiques revelen noves estructures en la zona del palau taifa

General 06 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
Onda - Castillo

Les recents investigacions arqueològiques desenvolupades al Castell d'Onda han permés documentar noves estructures de l'època andalusina. La zona nord del palau taifa, delimitada per amplis murs, suma ara l'existència d'un pati andalusí amb canals de circulació d'aigua. Les investigacions confirmen que aquest pati va tindre una comunicació directa amb el palau a través d'una porta oberta en el mur, com testifica l'obertura encegada encara visible en el mur.

En el costat oposat del pati, s'han documentat altres estades o parterres, en un dels quals s'ha localitzat un pou d'un metre de diàmetre llaurat en la pròpia roca. Aquest pou, que va aparéixer totalment reblit de sediments, només ha pogut ser excavat parcialment i per tant, fins al moment, es desconeix la seua funció fins que no es complete la investigació arqueològica.

La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Onda, María Baila, ha explicat que “el nostre objectiu és recuperar més patrimoni històric al Castell d'Onda i aconseguir així, que la fortalesa es convertisca en un dels principals reclams culturals i turístics de la Comunitat”.

Cal destacar que les estructures exhumades van ser deteriorades a causa dels impactes d'obusos de la Guerra Civil de 1936-39. Aquest fet i les reformes realitzades en la fortalesa durant el segle XIX han sigut la causa de la desconfiguració original de tota la zona i dificulta la seua interpretació.

Les investigacions arqueològiques sobre les estructures descobertes segueixen el seu curs, així com l'anàlisi dels materials arqueològics recuperats.


Nous recursos turístics

Aquest positiu balanç també coincideix amb l'increment de recursos turístics que ofereix Onda, sumant el Centre d'Interpretació Vaig moldre de la Reixa – Onda Natura als altres enclavaments com són el castell de les 300 torres i el nucli històric, el Museu del Taulell Manolo Safont, l'embassament del Sichar, la Cova de l’Algepsar, l'ermitori d'El Salvador, la Serra Espadà o el Museu del Carmen, a més de la variada oferta gastronòmica i comercial que ofereix la ciutat.

Te puede interesar
Lo más visto