Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Arriba a la Comunitat Valenciana la Valencian Food Show

És un esdeveniment semipresencial organitzat per l'Ivace que se celebra durant tot el mes de setembre

General 11 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
imagen_plataforma_Valencian_Food_Show

L'esdeveniment Valencian Food Show mostra l'oferta de productes agroalimentaris de deu empreses valencianes a Indonèsia i Vietnam durant el mes de setembre.

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que aquesta acció forma part del Pla de Promoció Exterior de l'Ivace, que s'ha reforçat amb mitjans tècnics per a oferir a les empreses accions virtuals i semipresencials que permeten la participació de les empreses davant la mesures restrictives dels diferents països provocades per la pandèmia.

"Des de l'inici de la pandèmia hem posat els mitjans necessaris per a continuar desenvolupant accions i facilitar així nous contactes a les empreses en mercats estratègics malgrat les restriccions a la mobilitat", ha assenyalat Parra.

L'esdeveniment Valencian Food Show, dirigit a empreses que no compten amb importador en aquests dos mercats, es realitza amb el suport de les antenes de l'Ivace a Vietnam i Indonèsia des d'on gestionen així mateix la recepció de mostres de les empreses valencianes que reforcen les entrevistes gestionades amb potencials empreses importadores.

De l'1 al 13 de setembre l'objectiu és Indonèsia i del 14 al 30 de setembre, l'acció es desenvoluparà a Vietnam amb la promoció d'articles gurmet com a oli d'oliva verge extra, salses, olives, vinagre, safrà, arròs, torró, pernil serrant, mel, creïlles fregides i snacks.

Parra ha destacat així mateix la inestabilitat dels mercats internacionals a causa de la pandèmia. En els últims dies han augmentat les restriccions en aquests dos mercats estratègics. "Malgrat les dificultats continuem dissenyant actuacions per a facilitar a les empreses valencianes la seua promoció exterior en aquest moment complicat", ha indicat.

L'Ivace compta amb una plataforma d'esdeveniments virtuals que personalitza per a cadascuna de les accions a través de la qual es posa en contacte a les empreses valencianes amb potencials empreses importadores.

 Mercats estratègics

 L'Ivace ha seleccionat els mercats d'Indonèsia i Vietnam per les oportunitats que representen per a les empreses valencianes.

 Indonèsia és la major economia en el sud-est asiàtic i la setena del món i sobreïx com l'habitació major mercat mundial en població, amb més de 275 milions d'habitants.

A més, la seua posició geogràfica i la seua pertinença a l'Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN) facilita l'accés a un mercat de majors dimensions al qual pertanyen altres nou països (Brunei, Cambodja, Filipines, Laos, Malàisia, Myanmar, Singapur, Tailàndia i Vietnam) que en conjunt sumen més de 600 milions de persones.

Per a la Comunitat Valenciana Indonèsia és el desé destí més important en el continent asiàtic si excloem els països d'Orient Mitjà i el quart entre els països del sud-est asiàtic.

Entre els sectors d'oportunitat comercial destaquen els lligats al consum privat i a la creixent classe mitjana emergent (alimentació i begudes, productes farmacèutics, química i cosmètica, vestit i calçat, hostaleria).

Per part seua, Vietnam presenta interessants oportunitats. És el primer client de la Comunitat al Sud-est Asiàtic, amb un 24% de les exportacions valencianes a aquests països en 2020 i amb una destacada tendència a l'alça durant l'última dècada.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter