Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Els empresaris i emprenedors de Maestrat i Plana Alta tenen fins al dia 15 per a sol·licitar les Ajudes Leader

El Grup d'Acció Local distribuirà fins a un milió d'euros per a inversions productives a l'interior de la província

General 09 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
Junta GAL Maestrat Plana Alta

Les dones i homes que tinguen una empresa o vulguen emprendre un negoci en algun dels 24 municipis que integren el Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta Leader 1420 tenen fins dimecres que ve 15 de setembre per a sol·licitar les Ajudes Leader. Aquesta agrupació, que està formada per 24 ajuntaments i 16 entitats privades, treballa ja en l'assessorament tècnic d'aquestes persones perquè un milió d'euros de dotació pressupostària s'invertisquen en aquest territori rural de l'interior de la província de Castelló.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha destacat que “aquesta és una gran oportunitat perquè els emprenedors i emprenedores dels nostres municipis impulsen projectes que puguen generar ocupació i ajuden a consolidar la població als nostres pobles”.

El president del GAL Maestrat Plana Alta ha explicat que “hem rebut ja moltes sol·licituds per a invertir en el nostre territori, però és important que tots aquells que vulguen emprendre un nou projecte o ampliar el que ja tenen sàpien que poden comptar amb nosaltres per a ajudar-los. En uns moments tan complicats com l'actual, és fonamental recolzar iniciatives que garantisquen oportunitats d'ocupació, especialment a l'interior”.

És important indicar que les ajudes són finançades pel FEADER, la Generalitat Valenciana i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

L'activitat del GAL Maestrat Plana Alta no ha cessat en els últims anys amb l'objectiu de ser un aliat de la inversió en el territori i de la generació de noves oportunitats econòmiques i d'ocupació. Fins hui des del GAL s'ha emés un import total d'1.205.266,13 € en propostes de pagament a expedients subvencionats en les diferents convocatòries LEADER celebrades en els exercicis de 2018, 2019 i 2020.

“Si el nostre objectiu ha sigut sempre estar al costat dels emprenedors i dels xicotets empresaris del món rural per a ajudar-los a impulsar projectes que generen oportunitats en el nostre entorn, ara mateix és especialment important”, ha assegurat el president del GAL Maestrat Plana Alta.

Cal assenyalar que, del milió d'euros de dotació pressupostària Leader per a l'àmbit del GAL Maestrat Plana Alta, un total de 90.909,09 es corresponen a l'anualitat de 2021, 727.272,73 euros per a l'anualitat 2022 i 181.818,18 euros per a 2023.

Totes les persones interessades a obtindre assessorament gratuït del GAL Maestrat Plana Alta poden posar-se en contacte amb el seu servei tècnic a través del telèfon 650 959 689 i del mail [email protected]

 Aprovades ajudes per a 62 projectes els tres últims anys

Cal tindre en compte que en aquests tres últims exercicis completats es van aprovar ajudes per a 62 projectes de diferents àmbits empresarials, però el més significatiu és que dels quals finalment ja s'han executat entre 2018 i 2019, 19 corresponen a empreses de nova creació que, segurament, no s'haurien dut a terme de no disposar d'ajudes per al seu impuls inicial.

Així, en la convocatòria de 2018 es van concedir subvencions a un total de 20 projectes amb un total de 679.213,43 € en ajudes Leader. D'aquests projectes s'han executat 14, dels quals cinc projectes són de millora en empreses no agrícoles i els altres corresponen a projectes de creació de nova empresa.

Quant a la convocatòria de 2019, es va concedir una subvenció a un total de 21 projectes, amb un total de 977.312,23 € en ajudes Leader, tots ells de promotors privats a excepció d'un projecte presentat per un ajuntament. D'aquests 21 projectes s'estan executant actualment 15, dels quals quatre són projectes de millora en empreses no agrícoles, un projecte d'un ajuntament i els altres 10 corresponen a projectes de creació de nova empresa.

El GAL Maestrat Plana Alta ha dut a terme un intens treball d'assessorament tècnic i informació a totes les empreses i emprenedors interessat per a no deixar perdre ni una oportunitat per al territori.

Aprovades ajudes per a 21 projectes l'any passat

A més, el GAL Maestrat Plana Alta va aconseguir l'aprovació d'ajudes en 2020 per a impulsar fins a 21 projectes d'empreses rurals. Això va ser possible després que la Generalitat aprovara a final d'any distribuir 890.557,88 euros procedents dels fons *LEADER.

En la proposta definitiva aprovada després del vistiplau de la Generalitat es troben projectes d'allotjaments turístics, clíniques de fisioteràpia, un forn de pa, un taller de reparació de vehicles, una grua d'assistència en carretera, una empresa de retolació, una altra d'adobats, una cooperativa i també alguna millora enfocada a la implementació d'energies renovables, entre altres. La inversió total generada gràcies a aquestes subvencions serà d'1.535.974,65 euros.

Cal tindre en compte que el GAL Maestrat Plana Alta, que gestiona aquests fons LEADER, havia rebut un total de 40 sol·licituds d'emprenedors de la zona per a optar a aquestes ajudes.

El Grup d'Acció Local és un important vertebrador de noves oportunitats en el medi rural de la província i manté la seua intensa activitat modificant rutines de treball i adaptant-les a les exigències preventives del Covid-19.

Un Grup d'Acció Local amb 24 municipis i 16 entitats

El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Leader 1420 es va crear al juny de 2016 amb l'objectiu de formar part dels GAL LEADER 2014 – 2020 seleccionats per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Formen part d'ell 24 municipis representats pels seus ajuntaments (Benlloc, Cabanes, Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, Les Coves de Vinromà, La Jana, La Pobla de Benifassà, La Pobla Tornesa, Rossell, La Salzadella, San Rafael del Río, Sant Jordi, Sant Mateu, Santa Magdalena de Pulpis, La Serratella, Sierra Engarcerán, Tírig, La Torre d'en Doménec, Traiguera, Vall d'Alba, Vilafamés, Vilanova d'Alcolea i Xert); i altres 17 entitats: La Va unir de Llauradors i Ramaders, Associació Cultural i Esportiva El Faristol, Cooperativa Agrícola Sant Marc de Xert COOP.V., Associació Vitivinícola de Castelló IGP, Associació Flors i Plantes de la Comunitat Valenciana, AMARA, Associació de Mestresses de casa de Sant Jordi, Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Federació Agroalimentària de la Comunitat Valenciana, Associació Comissió de Festes de La Serratella, Associació de Propietaris Forestals, Ashotur, i Associació d´empresaris i comerciants l´Arc Romà de Cabanes-La Ribera).

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter