Onda continua amb la revolució fiscal i aprova la tercera rebaixa consecutiva de l'IBI

L'Ajuntament deixarà de recaptar un total de quatre milions d'euros als veïns durant aquesta legislatura

Economía 08 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
02. CARMINA IBI

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament d'Onda ha aprovat la nova ordenança fiscal mitjançant la qual s'aplica la tercera rebaixa consecutiva de l'Impost de Béns immobles (IBI) a tots els veïns de la ciutat. Així, els ondenses pagaran l'any que ve un 15% menys en aquest gravamen que en 2019, passant el tipus impositiu del 0,72 al 0,61, la qual cosa suposa un estalvi total de quatre milions d'euros durant tota la legislatura que el consistori deixarà de recaptar.

“Aquest Ajuntament, gràcies a l'excel·lent treball de l'equip tècnic i polític, ha demostrat que es pot fer una gestió més eficient dels recursos i, encara recaptant menys, continuar millorant els serveis públics. En aquest govern municipal continuarem treballant en aquesta revolució fiscal perquè els diners es quede en les butxaques dels ciutadans, i trien ells com, quan i on gastar-lo o invertir-lo”, ha explicat l'alcaldessa Carmina Ballester.

Oficina de Transparència

D'altra banda, la corporació municipal també ha donat llum verda a la nova ordenança municipal de transparència i bon govern que persegueix millorar les polítiques públiques de transparència, rendició de comptes i participació ciutadana. Així, aquest reglament comprén la creació d'una nova oficina de transparència, l'aposta per les dades obertes i la garantia de participació dels veïns en els assumptes municipals.

El regidor d'Innovació, Vicent Bou, ha sigut l'encarregat de defensar aquest punt i ha posat l'accent en “la importància de continuar impulsant la transparència com a instrument democràtic i útil per a millorar les polítiques públiques. Perquè un govern que no rendeix comptes al ciutadà perd legitimitat”.

Cal recordar que l'Ajuntament d'Onda ja suma diferents reconeixements com el municipi més transparent de la província, segons la Universitat Autònoma de Barcelona, o el premi a la transparència i foment de la participació atorgat per la FVMP.

Unanimitat en tots els punts

El consens ha tornat a protagonitzar aquesta sessió plenària que ha tirat avant cinc punts per unanimitat de tots els grups polítics, entre els quals destaca, a més dels esmentats, l'aprovació de la modificació de crèdits que permetrà, entre altres inversions, renovar la zona infantil del parc de la Ceràmica.

Anunci oficial d'Amazon

Finalment, coincidint amb l'anunci oficial d'Amazon respecte al seu nou centre logístic a Onda, l'alcaldessa ha aprofitat l'ocasió per a felicitar a tot l'equip tècnic i polític que ha treballat durant mesos perquè aquesta notícia siga una realitat i arriben a Onda milers de nous llocs de treball. 

Te puede interesar
Lo más visto