PortCastelló creix un 11% i tanca el millor mes en granels sòlids

El port de Castelló supera a l'agost ja els nivells de trànsits previs a la pandemia

General 09 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
Graneles agosto

El port de Castelló tanca agost com el millor mes en la seua història en trànsit de granels sòlids en comptabilitzar 929.704 tones, que suposen un 24,9% més que en el mateix període de l'any anterior. Aquesta dada consolida a PortCastelló en el segon lloc del sistema portuari espanyol en aquesta mena de trànsits i en el novè en trànsit total de mercaderies.

A més, el port de Castelló supera a l'agost els nivells de trànsits previs a la pandèmia, en passar dels 1,8 milions de tones en 2019 als 1,9 en 2021.

A més, el recinte portuari castellonenc creix en l'acumulat de l'any. En concret, creix un 11% respecte a l'any anterior en sumar 13,7 milions de tones, i es queda a tan sols 64.000 tones del trànsit acumulat en 2019, previ a la crisi de la COVID.

Per tipus de mercaderies, els granels sòlids augmenten fins al mes d'agost un 37,4%, en comptabilitzar 5,9 milions. Els segueixen el trànsit de granel líquid, que descendeix un 2,8% i suma 6,6 milions de tones. El trànsit de mercaderia general disminueix un 4% i comptabilitza 1,3 milions de tones.

El creixement en trànsit de granel sòlid és degut al dinamisme del sector ceràmic i permeten una major diversificació en el port de Castelló. En l'actualitat, el trànsit de sòlids representa en PortCastelló un 42,8%, el de líquids un 48% i el de mercaderia general un 9,2%.

 Les mercaderies més importants en els molls castellonencs són el petroli cru -que creix un 6,1% en l'acumulat de l'any-, el feldespat –amb un augment del 50,7%- i les argiles, que creixen un 33,1%.

Els principals ports amb els quals PortCastelló manté relació comercial són Turquia, Ucraïna, Líbia, el Canadà, Rússia i els Estats Units.

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha posat en valor el treball realitzat per la Comunitat Portuària “per a acostar al port de Castelló en nivells similars a la prepandèmia, i ha recordat l'objectiu a curt termini de superar la barrera dels 20 milions de tones en 2022”. "El port és un termòmetre de l'activitat econòmica i els increments registrats es tradueixen en generació de riquesa per al nostre entorn". 

Te puede interesar
Lo más visto