Castelló potencia la mobilitat segura, saludable i sostenible amb activitats del 16 al 22 de setembre

Marco destaca la Setmana de la Mobilitat per a reivindicar l'espai públic per a la ciutadania i fomentar els desplaçaments a peu o amb bici

General 16 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
15-09-21 Presentación Semana de la Movilidad

Castelló se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre. El tema proposat per la European Mobility Week és Mobilitat segura, saludable i sostenible, i el lema és Per la seua salut, mou-te de manera sostenible, incidint així en la importància de la reducció d'emissions, els desplaçaments en transport públic, a peu o amb bicicleta, i la seguretat viària. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, han reunit hui els col·laboradors d'aquesta edició, per a la qual s'han previst activitats i tallers amb col·legis, marxes a peu i amb bicicleta, obertura de carrers del centre a vianants, el Park(ing) Day i el Dia Europeu sense cotxes, entre altres.

“Ens sumem un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, per a visibilitzar la importància d'una mobilitat segura, saludable i sostenible, que incideix directament en el benestar i en la salut de la ciutadania”, ha assegurat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Avancem cap a una ciutat que redueix les emissions i contribueix a frenar el canvi climàtic, reivindicant l'espai públic per a la ciutadania i apostant per mitjans de transport alternatius”, ha apuntat Marco. Per part seua, el regidor de Mobilitat Sostenible ha destacat “l'impuls a l'ús de maneres de transport sostenibles i l'aposta decidida per les accions que prioritzen al vianant, que traslladarem a través d'accions didàctiques i de conscienciació ciutadana”.

Entre les accions previstes en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, cal destacar la senyalització d'un carril de la Ronda Millars i Ronda Magdalena, fins al carrer Cerdà de Tallada, amb preferència per a l'autobús. És una acció provisional, que estarà operativa del 16 al 22 de setembre, i que s'ha materialitzat amb el pintat d'imatges d'autobusos en el carril, que indiquen la preferència per al transport públic. “Posem en marxa aquesta acció simbòlica per a donar major visibilitat al transport públic amb l'objectiu que aquest carril amb preferència per al bus afavorisca la freqüència de les línies 2, 7, 10, 11 i 12”, ha explicat Ribes.

Quant a les activitats que inclou la programació, figura el Dia Europeu sense Cotxes, que el dimecres 22 de setembre obrirà els carrers del centre a vianants i tallarà el trànsit, per la qual cosa només podran circular vehicles no contaminants i serveis de càrrega i descàrrega. La zona restringida a la circulació de vehicles serà la delimitada entre la plaça de la Pau, carrer Gasset, avinguda Rei Don Jaime, carrers Saragossa, Navarra, Arrufat Alonso, plaça Clavé i carrers Sant Lluís i Compte Pestagua. El Park(ing) Day, previst per al dissabte 18 de setembre, servirà també per a reivindicar l'espai públic per a la ciutadania, amb activitats al carrer Navarra i l'avinguda Rei En Jaume, de 10.00 a 14.00 hores, amb la col·laboració de la Regidoria d'Innovació Comercial i Decathlon Castelló.

A més, s'ha organitzat una Marxa a peu i una altra Marxa amb bicicleta per la mobilitat sostenible. La primera serà el dissabte 18, amb eixida a les 11.00 hores des de l'avinguda Lledó (escultura dels bous), que recorrerà els carrers del centre fins a l'avinguda Rei En Jaume. Està organitzada per la Mesa de Responsabilitat Social de Castelló, i les inscripcions es poden fer en els punts d'informació de la Setmana de la Mobilitat i/o enviant un correu a [email protected]. Quant a la Marxa amb bicicleta, organitzada per la Universitat CEU Cardenal Herrera, serà el diumenge 19, amb eixida a les 10.30 hores des de l'avinguda de la Mar (al costat del recinte de fires i mercats) i es farà un recorregut circular fins al Grau. Les inscripcions es poden realitzar en els punts d'informació de la Setmana de la Mobilitat o aqueix mateix dia a les 10.00 hores en el control d'accés.

A destacar també la Macrobicicletada escolar per la mobilitat sostenible que es desenvolupara el dimecres 22 de setembre, en la qual participa l'alumnat dels col·legis Bernat Artola, Carles Salvador, Enric Soler i Godes, Gaetà Huguet, Illes Columbretes, Jaume I, Manel Garcia Grau i Vicent Artero.

D'altra banda, el divendres 17 es farà un taller de reparació de bicicletes, parada informativa i altres activitats organitzades pel col·lectiu Castelló amb bici, en la plaça Hort dels Corders, de 18.00 a 20.00 hores. Durant la setmana hi haurà tallers infantils i activitats lúdic-didàctiques sobre mobilitat sostenible, saludable i segura en diverses parcs i amb la participació de diverses escoles. També es faran inspeccions tècniques de bicicletes gratuïtes i hi haurà diversos punts d'informació.

Te puede interesar
Lo más visto