Onda avança com a ciutat intel·ligent i subscriu un conveni amb el Clúster Smart City

L'objectiu és aportar solucions en mobilitat, eficiència energètica, medi ambient i les plataformes de gestió ciutadana

General 18 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
Reunión Smart City

Onda continua avançant en el seu projecte de ciutat intel·ligent per a ser més útil i millorar la qualitat de vida dels veïns. En aquesta ocasió, l'Ajuntament ha subscrit, de manera pionera en la Comunitat Valenciana, un conveni de col·laboració amb el Clúster Smart City per a impulsar noves actuacions que permeten al municipi ser més eficient, sostenible i confortable per als ciutadans.

L'acord, signat per l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, i el president del Clúster Smart City, Mariano Barroso, contempla l'anàlisi i detecció de necessitats en l'àmbit del desenvolupament urbà per a aportar solucions en els camps de la mobilitat, l'eficiència energètica, el medi ambient i les plataformes de gestió ciutadana.

Així mateix, també es posa l'accent en l'impuls a la innovació en productes, processos i serveis associats a les infraestructures urbanes intel·ligents, l'enfortiment de la comunicació bidireccional entre l'ajuntament i els ciutadans, la posada en marxa de projectes pilots de noves tecnologies i processos de smart city, la revaloració dels atractius naturals i culturals de la ciutat a través de solucions tecnològiques i la promoció d'activitats de formació i organització d'esdeveniments relacionades amb les infraestructures urbanes intel·ligents, entre altres aspectes.

L'alcaldessa d'Onda ha destacat que “la tecnologia avança a passos de gegant i és fonamental estar preparats per a poder aplicar-la al servei públic i, amb ella, prestar un millor servei a tots els nostres veïns i veïnes”.

Per part seua, Mariano Barroso ha subratllat que “a través del clúster continuem amb la col·laboració ja iniciada amb l'Ajuntament d'Onda per a posar a la seua disposició tot el coneixement tecnològic i les innovacions en desenvolupament urbà amb què compten les companyies i entitats que treballen a Espanya en el camp de la smart city”.

El president del clúster ha assenyalat també el “important efecte generador de teixit empresarial, generació d'ocupació i cohesió social que per al municipi ve associat a la implantació de solucions pròpies de les ciutats intel·ligents”.

Sobre el Clúster Smart City

El clúster espanyol de la indústria de les ciutats intel·ligents és una aliança d'empreses i institucions que treballen en el desenvolupament de ciutats intel·ligents, enteses com a eficients, sostenibles i confortables, a través de la cooperació de les entitats associades. Entre elles, es troben empreses privades, universitats i organitzacions sectorials, entre altres entitats de l'àmbit no sols empresarial sinó també de la investigació, el desenvolupament i la innovació.

Els projectes que aborda el Clúster Smart City persegueixen la generació d'ocupació i riquesa en les pròpies ciutats mitjançant la millora de la competitivitat empresarial, la promoció d'oportunitats de negoci i la creació de nous mercats, productes i serveis.

El Clúster Smart City actua en el desenvolupament de projectes que revertisquen en la millora de l'habitabilitat, la confortabilitat i la qualitat de vida dels ciutadans de qualsevol nucli urbà, independentment de la seua grandària, a través de projectes d'innovació, amb la finalitat de construir ciutats millors, amb major grau de sostenibilitat mediambiental i amb una gestió més eficient dels recursos.

El caràcter multisectorial, integrador i cooperador del Clúster Smart City li porta a aglutinar a entitats de diferents àmbits que operen en favor de les ciutats com el de l'energia, el medi ambient, les infraestructures urbanes, les tecnologies de la informació i la comunicació, la mobilitat urbana o l'administració ciutadana.

El clúster és membre del Consell Assessor del Intelligent Cities Challenge de la Comissió Europea. Compta amb el reconeixement del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç com a Agrupació Empresarial Innovadora (AEI) i com a membre de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Està reconegut pel Ministeri de Comerç com a Associació d'Exportadors i ostenta la Secretaria de la Federació Nacional de Clústers.

Te puede interesar
Lo más visto