Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Sanitat adjudica les obres del nou edifici d'oncologia de l'Hospital Provincial de Castelló

L'import d'adjudicació del contracte és de 4.155.060 euros i el termini d'execució és de 12 mesos

General 19 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
Hospittal-Provincial-110717-10-710x500
Font: Castelloninformacion.com

El Consorci Hospitalari Provincial de Castelló ha adjudicat hui per un valor de 4.155.060 euros les obres d'execució de l'edifici oncològic, una instal·lació que albergarà un nou hospital de dia i les consultes externes d'oncologia mèdica.

L'import de les obres és finançat per la Generalitat mitjançant una línia de subvenció que inclou el pressupost del centre hospitalari. El termini de construcció de les obres, que donaran principi a principis d'octubre, és de 12 mesos.

El nou edifici oncològic, l'exterior del qual ja va ser construït en la primera fase d'ampliació de l'àrea oncològica, és una instal·lació essencial per a l'Hospital Provincial, referent provincial en l'àmbit de l'oncologia, ja que és l'espai en el qual els pacients oncològics reben els seus tractaments en règim ambulatori.

La direcció del centre ha destacat la importància d'aquest projecte perquè millorarà notablement l'atenció assistencial dels pacients amb càncer, ja que disposaran d'unes instal·lacions més àmplies i confortables.

La zona de tractament nova comptarà amb 50 llocs d'administració de quimioteràpia, cinc d'ells individualitzats, així com sales de capellans i de tècniques.

L'edifici disposarà, a més, de 12 consultes mèdiques, altres tres polivalents, així com una d'infermeria. Totes les estades seran més grans que les actuals i comptaran amb zona d'exploració. També les sales d'espera seran més àmplies i els llocs d'administració de quimioteràpia tindran la separació adequada per a preservar la intimitat dels pacients.

Els interiors potenciaran un aspecte humanitzat, agradable, relaxat i de confort. Per a això, es posarà especial èmfasi en elements vegetals i a aprofitar al màxim la llum solar.

Balanç activitat

El balanç de l'activitat assistencial dels primers mesos de l'any reflecteix que malgrat la situació excepcional de la pandèmia l'atenció a pacients oncològics ha anat en augment. Així, durant el primer quadrimestre de l'any s'han registrat més de 15.000 consultes d'oncologia, la qual cosa representa un augment de quasi el 5% respecte al mateix període del passat any.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter