Castelló invertirà 100.000 € en una nova compra d’art contemporani per a la ciutat 

Cultura llança per segon any consecutiu una crida a projecte als i les artistes locals per a sumar peces a la col·lecció municipal

Cultura 17 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
16-09-2021 Verònica Ruiz art contemporani

L’Ajuntament de Castelló invertirà per segon any consecutiu 100.000 euros en l’adquisició d’obres d’art per a ampliar la col·lecció municipal d’art contemporani de la ciutat. Així ho ha anunciat aquest matí la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, en una aposta “que fem de nou mitjançant una crida a projecte oberta a totes i tots els artistes i galeries de Castelló i les seues comarques, amb criteris tècnics de qualitat, contemporaneïtat i paritat”, segons ha assenyalat.

De fet, l’edil Ruiz ha destacat que “en el nostre full de ruta hi ha una clara aposta pel sector de l’art, pel talent contemporani, que hi ha molt a Castelló”. La regidora ha assegurat que “sumant any rere any obres importants a la recent creada col·lecció municipal guanyen els i les artistes, i sobre tot guanya la ciutat”. Ja el passat 2020, com a resultat de la primera convocatòria, es van incorporar als fons artístics de la capital obres de 16 artistes, 10 dones i sis homes, que es poden veure fins el 14 de novembre a l’exposició ‘10+6’ a l’Edifici Menador.

Així doncs, podran optar a l’adquisició tant artistes nascuts o residents a la ciutat de Castelló com de la resta de la província, així com galeries d’art que tinguen la seua seu a la ciutat. Els i les artistes podran proposar fins a tres obres, mentre que les galeries fins a 10, en uns preus màxims de 14.900 €. Entre els criteris de selecció d’obres es contempla la paritat de gènere, els diferents estils i tècniques, la qualitat i que siga una obra contemporània de recent creació.  

La comissió estarà presidida per la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i comptarà amb la directora del Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni de Vilafamés i catedràtica d'Estètica de l'UJI, Rosalía Torrent; el coordinador d’activitats de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, Juan Francisco Fandos; la  vicepresidenta de l'Associació Valenciana de Crítics d’Art de la Comunitat, Irene Gras; el coordinador d’activitats culturals en la Fundació Caixa Castelló, Alfredo Llopico; i, amb la directora del Museu de la Ciutat de Castelló (Mucc), Ana Meseguer, qui també actuarà com a secretària de la comissió. 

Els i les interessades hauran de presentar la documentació indicada a les bases publicades al Butlletí Oficial de la Província (BOP) en el termini màxim de 13 dies des de l’endemà de la seua publicació.

Te puede interesar
Lo más visto