Ballester baixa a la plaça per a escoltar i recaptar propostes veïnals de cara als pressupostos 2022

L'alcaldessa posa en marxa la campanya de participació ciutadana *Millorem Onda via presencial i en línia

Política 17 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
Millorem_01

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha eixit al carrer, llibreta en mà, per a recaptar les propostes de millora dels veïns i veïnes de cara als pressupostos municipals de 2022. Sota el nom de ‘Millorem Onda’, aquesta nova campanya de participació ciutadana ha arrancat hui en la plaça Espanya i, durant les pròximes setmanes, recorrerà tots els barris de la ciutat.

Durant tot el matí desenes de veïns s'han acostat a l'espai habilitat i han tingut l'oportunitat d'asseure's amb l'alcaldessa per a conversar i aportar idees. Destaquen els suggeriments de millora del mobiliari urbà i accessibilitat, remodelació de jardins i espais públics o reforç dels contenidors de reciclatge.

“Escoltar per a actuar és l'essència de la política i l'arma més poderosa per a millorar la vida dels veïns, per això no ens cansarem de traure el nostre despatx al carrer cada setmana”, ha destacat la primera edil, qui ha estat acompanyada pel regidor d'Innovació i Participació Ciutadana, Vicent Bou.

iParticipo

En paral·lel, els ondenses també poden aportar els seus suggeriments via en línia a través de la innovadora aplicació mòbil iParticipo, on s'ha habilitat un qüestionari específic per a Onda. Aquesta eina, de desenvolupament 100% valencià, permet personalitzar les qüestions a preguntar a la ciutadania; exportar els resultats en senzills gràfics per a extraure conclusions; establir sistemes de votacions amb garantia d'autenticitat; o realitzar consultes, entre moltes altres funcions. iParticipo és compatible amb tots els dispositius mòbils i tauletes.

Per a facilitar la tasca a aquelles persones sense accés a internet, des de l'àrea d'Innovació s'han habilitat tauletes perquè totes les persones que vulguen participar puguen fer-ho bé en els punts habilitats als carrers o bé a l'Ajuntament o Casa de la Cultura.

Ciutat transparent

Cal recordar que Onda suma diversos reconeixements en l'últim any per la seua aposta per la participació i transparència. Destaquen el de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) va reconéixer a l'Ajuntament d'Onda amb el premi a la transparència i foment de la participació; el de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat Cardenal Herrera CEU que van puntuar a Onda com el municipi més transparent de la província; o el premi nacional d'Innovació Pública pel projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’, atorgat per l'associació nacional d'empreses tecnològiques, Aslan.

Onda també forma part de la xarxa nacional Innpulso de Ciutats de la Ciència i Innovació, al costat de Castelló i Vila-real.

Te puede interesar
Lo más visto