Transició Ecològica programa una bateria d'actuacions de restauració de la zona afectada per l'incendi d'Azuébar

Les obres comprenen, entre altres, la construcció de barreres antierosió, la retirada d'arbres danyats i l'adequació i millora de la transitabilidad dels camins d'accés

General 21 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
fotonoticia_20210815091926_1200
Font: Europapress.es

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha convocat la Taula de Concertació, un instrument de participació amb l'objectiu d'exposar, definir i consensuar els treballs que s'executaran amb caràcter d'emergència per a restaurar la zona afectada per l'incendi d'Azuébar.

La secretària autonòmica de la Conselleria, Paula Tuzón i el director general d'Incendis Forestals, Diego Marín, s'han reunit amb els Ajuntaments d'Azuébar, Soneja i Almedijar; la Diputació de Castelló; el director-conservador del parc natural de la Serra d'Espadà; representants de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, de l'Agència Valenciana de Seguretat i Emergències; Agents Medioambientalesa així com altres organitzacions ecologistes i esportives com a SEU-BirdLife o la Federació d'Esports de Muntanya.

Tuzón ha assenyalat que aquest tipus de fòrums oberts a la participació són "instruments eficaços i necessaris per a la comunicació entre les diferents administracions i la ciutadania".

Per part seua. Diego Marín, ha explicat les actuacions proposades, després de realitzar diverses visites de camp i mantindre reunions de treball amb els serveis territorials i el director del Parc Natural de la Serra d'Espadà.

Les obres previstes comprenen la construcció de barreres antierosió en les zones de titularitat pública, la retirada d'arbres danyats i l'adequació i millora de la transitabilitat dels camins d'accessos.

Així mateix es planteja la reconstrucció de murs de pedra en sec per a reduir l'erosió superficial i evitar així la pèrdua de sòl, i la tala d'aquells peus amb una afecció superior al 40% de la seua altura i el 50% de la seua copa, per a previndre l'entrada de plagues derivades d'arbres danyats que actuen com a atraients d'insectes.

La dotzena d'accions es completa amb la construcció de bases per a la fauna silvestre, l'execució d'àrees tallafocs i els tractaments de millora sobre l'arbratge supervivent.

A les actuacions d'emergència, se suma també la construcció d'un depòsit d'aigua per a l'extinció d'incendis forestals.

Incendi Soneja-Azuébar

L'incendi, declarat el passat 14 d'agost, va afectar una superfície forestal de 420 hectàrees en els termes municipals d'Azuébar, Soneja i Almedijar. Un llamp caigut a Soneja va ser la causa del foc, d'acord amb l'informe del Grup Operatiu d'Investigació d'Incendis Forestals (GOIFF).

El perímetre afectat engloba 222 hectàrees del Parc Natural de la Serra d'Espadà. Cal assenyalar que el 82% del terreny forestal perjudicat és de titularitat pública.

Te puede interesar
Lo más visto