Carolina Pascual anuncia un pla per a la digitalització de 100.000 empreses en la Comunitat Valenciana

Destaca que "la digitalització del teixit productiu i l'emprenedoria digital són essencials per a la recuperació de la nostra economia"

Economía 26 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
consellerapresus

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha anunciat la posada en marxa, juntament amb Districte Digital i la Secretària d'Estat de Digitalització, d'un pla que permetrà la digitalització de 100.000 empreses de la Comunitat.

El Pla de Digitalització de les Pimes, emmarcat dins del compromís del Consell per dur a terme la transformació digital en el territori valencià, "ens permetrà fer arribar al major nombre d'empreses les ajudes que ofereix el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través del seu pla Digital *Toolkit, assegurant el seu èxit", ha concretat Pascual.

En la seua intervenció, durant l'acte de presentació de l'Oficina Accelera PIME de FEMEVAL a València, la consellera d'Innovació ha advocat per la necessitat de treballar conjuntament des de les administracions públiques i el sector privat en "la modernització i creixement de les empreses valencianes".

En la seua opinió aquest esforç ha de contribuir a "impulsar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses valencianes".

"La digitalització del teixit productiu i l'emprenedoria digital -ha continuat- són elements essencials en el camí cap a la recuperació de la nostra economia, i, amb això, cap a la transformació de les nostres pimes i micropimes que representen la major part del nostre teixit empresarial".

Pascual també ha reiterat "la voluntat i el compromís de treballar juntament amb el nostre sector empresarial per a aconseguir la transformació del nostre teixit empresarial, fent-lo dinàmic, modern i adaptat a una economia globalitzada cada vegada més competitiva, en la qual la innovació i la qualitat es configuren com a factors essencials per al seu desenvolupament i èxit".

Així mateix, ha recordat la necessitat d'articular iniciatives que servisquen d'ajuda a pimes i autònoms per a impulsar aqueixa transformació digital, "i per a això, el Consell, conscient de la importància que es produïsca aqueixa evolució, es troba alineat en la seua aposta per la transformació digital i la digitalització, tant amb l'estratègia estatal, com amb les línies marcades des de la Unió Europea".

Fruit de la col·laboració públic-privada, Pascual ha posat com a exemple la labor d'Inndromeda, en la qual estan implicats la Conselleria d'Innovació, l'AVI, la Confederació Empresarial, les universitats i els Instituts i Centres Tecnològics i d'Investigació, i des d'on "se sumen forces per al desenvolupament i implementació de les tecnologies habilitadores en el conjunt productiu valencià".

Per tant, per a aconseguir aquesta transformació estructural de la Comunitat Valenciana, Pascual ha apostat per una estratègia a llarg termini en dues direccions "d'una banda, articulant un procés àgil i eficient que canalitze els recursos cap a les pimes, i per un altre, tenint presència en el territori valencià per a facilitar les eines que duguen a terme aqueixa transformació".

Oficina Accelera Pime de FEMEVAL

Les Oficines Accelera Pime han sigut posades en marxa en tota Espanya per Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial.

Les seues actuacions estan cofinançades amb fons FEDER de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu pluriregional d'España FEDER 2014-2020, sota el lema "Una manera de fer Europa".

L'Oficina Accelera Pime en FEMEVAL (Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana), suposa "un punt de trobada, que posarà en valor la col·laboració públic-privada entre institucions i organismes que volen ser part d'aquest procés de canvi i transformació de les petites i mitjanes empreses de la nostra Comunitat", ha declarat la consellera d'Innovació.

Te puede interesar
Lo más visto