Castelló renova i modernitza les instal·lacions del Planetari  

El consistori efectua aquesta setmana el manteniment de la cúpula i actualitzarà el sistema audiovisual del saló d’actes

General 23 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
23-09-2021 tasques manteniment cúpula Planetari

La Regidoria de Cultura durà a terme diverses actuacions per millorar i renovar el Planetari de Castelló en el que ja és el seu 30 aniversari. Durant el darrer quadrimestre de l’any es procedirà a modernitzar el saló d’actes amb la renovació del sistema de so i audiovisuals que, entre d’altres, permetrà la realització d’activitats en streaming.

Més concretament, els treballs contemplen la substitució del sistema d’àudio i un nou equipament de microfonia, altaveus i taula de so, així com un sistema de càmeres que permeta la gravació i retransmissió de les activitats que s’organitzen des del Planetari.
 
Cal assenyalar que el Planetari de Castelló acull jornades, congressos i cursos al llarg de tota la temporada que tenen una gran acollida per part dels usuaris i usuàries. De fet, desenes d’organitzacions i associacions fan ús del saló d’actes per desenvolupar les seues respectives activitats, reunions tècniques o congressos.
 
La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat que “la paralització de les activitats que féiem al saló d’actes ens ha permés aprofitar per estudiar com millorar les nostres instal·lacions per oferir el millor servei i amb noves utilitats”. “Tenim un centre de divulgació cultural, científica i d’astronomia envejable per a moltes capitals, i des de l’administració local ficarem tots els recursos perquè la qualitat i les activitats que ací es desenvolupen seguisquen creixent”, ha afegit l’edil.
 
A més a més, el consistori està acometent durant aquests dies treballs de manteniment i neteja de la pantalla de la cúpula amb l’objectiu de millorar la lluminositat de les projeccions d’astronomia i simulacions del cel.
 
El Planetari al ‘Mednight de la UJI’
 
Per altra banda, el Planetari participa també demà en la ‘Mednight de la UJI’: Nit Mediterrànea de les Investigadores, una iniciativa per a públic familiar al Campus del Riu Sec. Serà amb observacions solars directes amb telescopi solar i indirectes amb el telescopi refractor. Aquesta es complementarà amb una activitat infantil sobre dos importants astrònomes, com ho són Payne-Gaposchkin o Hisako Koyama.

Te puede interesar
Lo más visto