Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ximo Puig exposarà les línies estratègiques per a la recuperació i l'estat de benestar i defensarà un nou model de finançament

El president situarà també com a reptes la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic, així com la transformació tecnològica i l'aposta per la investigació

Política 25 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
200625_PRE_foto_1_Conferencia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, exposarà en el Debat de Política General que se celebrarà en Les Corts la setmana vinent les "grans línies estratègiques de futur" en les quals se centrarà l'acció del Consell per a consolidar la recuperació econòmica i la creació d'ocupació i enfortir l'estat de benestar valencià. A més, defensarà també la necessitat d'aprovar un nou model de finançament autonòmic.

Ximo Puig compareixerà davant el ple per a exposar una Declaració de Política General en la qual informarà sobre la situació de la Comunitat "any i mig després que la pandèmia de coronavirus provocara la major crisi sanitària, econòmica i social" viscuda pels valencians i les valencianes.

Tal com figura en la comunicació del Consell a les Corts amb motiu d'aquesta Declaració de Política General, el president "situarà en el seu context l'enorme esforç de responsabilitat i sacrifici fet per la societat valenciana", i esmentarà la seua "exemplar resposta" en el procés de vacunació, que ha permés col·locar a la Comunitat "en portes de la fi de les restriccions i d'accedir a una normalitat millorada".

Les línies estratègiques sobre les quals pivotarà l'acció del Consell es concretaran en quatre grans reptes: la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic com a eix transversal de les actuacions de la Generalitat, l'enfortiment de l'estat de benestar valencià, l'impuls a l'economia i la creació de llocs de treball i la transformació tecnològica i l'aposta per la investigació.

La seua execució es realitzarà "aprofitant els recursos de la Unió Europea, que està complint les expectatives i materialitzant el Next Generation EU mitjançant l'arribada de fons a la Comunitat Valenciana".

El president defensarà també la necessitat de "abordar un conjunt de reformes estructurals a Espanya, particularment, l'aprovació d'un nou model de finançament, amb la finalitat d'aprofundir en la cohesió territorial", tot això "des de bases d'equitat, eficiència i justícia".

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter