Castelló rebrà 282.366 € del Consell per a ajudes d'habitatge per a persones en vulnerabilitat econòmica

La Regidoria ajudarà a pagar el lloguer a persones que han patit un desnonament o víctimes víctimes de violència de génere

Economía 27 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
María Jesús Garrido (5) (2)

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló rebrà 282.366 euros de la Vicepresidència Segona d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a destinar en ajudes d'emergència en matèria d'habitatge a persones que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica. L'Ajuntament s'adherirà en la Junta de Govern Local d'aquest dijous al programa autonòmic.

“Aquesta nova línia de suport del Govern valenciana està destinada per a assegurar l'accés d'un habitatge digne a tota la població i mitigar els efectes de la pandèmia de la Covid-19. Tindran dret a sol·licitar aquesta ajuda dones víctimes de violència de gènere, persones que han patit un desnonament, persones sense llar i altres col·lectius especialment vulnerables”, informa la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

La Generalitat ha pressupostat 7,2 milions d'euros en aquest programa d'ajudes d'emergència que executa a través dels Ajuntaments per a agilitar i accelerar la concessió d'aquestes ajudes. “Subratllem la col·laboració entre totes dues Administracions per a garantir en la major urgència de temps possible l'atenció a les persones amb més problemes econòmics”, afegeix la regidora d'Habitatge.

Aquestes subvencions són excepcionals i estan dirigides a garantir un recurs residencial. L'Ajuntament atorgarà ajudes per al lloguer o el pagament de subministraments. La Junta de Govern Local aprovarà aquest dijous l'acceptació d'aquesta ajuda directa de la Conselleria d'Habitatge. Després d'aquest tràmits, en les pròximes setmanes la Regidoria d'Habitatge aprovarà la convocatòria, que especificarà el període de concessió de les subvencions. L'ajuda, segons les bases de la convocatòria autonòmica podrà sufragar el 100% de la renda mensual fins a 600 euros de lloguer màxim, i fins a 200 euros en costos de manteniment i subministraments.

Te puede interesar
Lo más visto