Ximo Puig valora en Cersaie l'aposta per la innovació del sector ceràmic de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat ha visitat els estands de les empreses de la Comunitat Valenciana que participen en la fira internacional del taulell ceràmic i mobiliari de bany que se celebra a Bolonya

Economía 28 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2021-09-28 at 17.25.15

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat l'aposta per la innovació realitzada pel sector ceràmic de la Comunitat Valenciana i ha advocat per consolidar la posició aconseguida per aquest sector fonamental per a l'ocupació i l'economia valenciana.

El cap del Consell ha visitat la 38 edició de la fira internacional del taulell ceràmic i mobiliari de bany Cersaie a Bolonya, on ha realitzat un recorregut pels estands de les empreses de la Comunitat Valenciana que estan participant en la fira, acompanyat pel conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, el president d'ASCER, Vicente Nomdedéu, i el president de ANFFECC, Joaquín Font de Mora.

Ximo Puig ha destacat la resiliència del sector de la ceràmica en la Comunitat Valenciana, la qual cosa li ha permés no sols resistir la crisi provocada per la COVID-19 sinó eixir enfortit d'ella, com demostra el fet d'haver incrementat les seues exportacions en més d'un 35% durant 2020.

Així mateix, ha mostrat el seu suport a aquesta indústria "capdavantera" que ha apostat per la innovació situant-se a l'avantguarda tecnològica, la qual cosa li ha permés superar al sector ceràmic italià, un dels de major producció mundial.

El president ha assenyalat que la participació del sector en la fira Cersaie, que ha considerat com "la més important del món", té com a objectiu contribuir al fet que la ceràmica de la Comunitat Valenciana es convertisca en un referent d'àmbit internacional.

Finalment, el cap del Consell ha insistit en la necessitat de "consolidar la posició aconseguida pel sector i aconseguir obrir nous mercats", això sense oblidar afrontar les dificultats que el sector té actualment com els elevats costos energètics i la competència deslleial.

Te puede interesar
Lo más visto