L'Ajuntament de Castelló i la Generalitat ajudaran al sector dels cítrics a transitar cap a la producció ecològica

La Regidoria de Transició Ecològica col·labora amb l’Estació Experimental de la Conselleria d’Agricultura per programar cinc sessions del 4 al 8 d'octubre de citricultura ecològica

General28 de septiembre de 2021RedaccióRedacció
curs formació horticultura ecològica celebrat en maig

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló col·labora amb l'Estació Experimental Agrària de la Generalitat Valenciana en l'organització d'un nou curs de formació que té l'objectiu de fomentar el cultiu ecològic en els cítrics i ajudar a la modernització del principal producte agrícola de Castelló. Seran cinc sessions que es desenvoluparan en la Cambra Agrària Municipal del 4 al 8 d'octubre.

«Des de la Regidoria de Transició Ecològica impulsem dins del Pla de Reactivació Agrària Castelló una formació amb la idea d’expandir els coneixements sobre producció de cítrics en ecològic perquè els i les productores puguen augmentar perquè la rendibilitat de la seua activitat aportant valor afegit amb la certificació ecològica”, afirma el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Seran cinc cursos de 17 a 20 hores en la sala d'actes de la Cambra Agrària (avinguda de Lledó número 16) que abordaran aprenentatges sobre la producció ecològica, la fertilitat del sòl o el tractament biològic de plagues.

La primera sessió, dilluns, 4 d'octubre, tractarà la normativa de producció ecològica i la citricultura ecològica com a alternativa, a càrrec de Bàrbara Barberà, tècnica del Comité d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana; i d'Alberto García, tècnic del Servei de Producció Ecològica i Innovació. Dimarts, 5 d'octubre s'abordarà la biologia i la fertilitat del sòl i la importància de les cobertes vegetals, amb Ana García, professora d'Agricultura Ecològica i Tècnica en Compostatge de la Universitat Miguel Hernández. Dimecres, 6 serà el torn de la fertirrigació comunitària ecològica en cítrics, amb César Roures, tècnic de la Cooperativa Agrícola San Isidro de Castelló. Dijous, 7 la formació prosseguirà amb el maneig de les plagues en la citricultura, amb Alberto García, tècnic del servei de producció ecològica de la Generalitat Valenciana. I divendres 8 la formació acabarà amb una visita, de 10.00 a 13.00 hores, a parcel·les de cítrics ecològics a Almassora i Borriana.

Te puede interesar
Lo más visto