Prop de 27.000 persones opositen a una de les 2.091 places oferides per a ser guàrdia civil

Hi ha un total de 7.387 dones aspirants, un (27,5%). Es tracta de la major xifra de dones que opositen a guàrdia civil des de la seua incorporació fa 33 anys.

General 29 de septiembre de 2021 Redacció Redacció
2021-09-26_examen_acceso_02

Un total de 26.835 persones opositen aquest cap de setmana en tota Espanya a una de les 2.091 places per a l'escala de caps i guàrdies que la Guàrdia Civil oferta enguany. Del total dels aspirants, 7.387 són dones, és a dir un 27,5%. Quant al nivell de formació, destaquen un total de 6.464 titulats universitaris, entre els quals hi ha 1.949 amb el títol de màster i 17 amb el de doctorat. Per rang d'edat, la meitat dels aspirants se situa entre els 24 i 31 anys. 

La Directora General, María Gámez, ha estat en la seu d'exàmens en la Universitat de Màlaga on ha pogut veure com s'organitza i es realitzen aquests exàmens.

 La fase d'oposició es divideix en quatre proves: coneixements, físiques, reconeixement mèdic i entrevista personal. Per a l'examen de coneixements, la Guàrdia Civil ha establit 20 seus, situades en 13 Comunitats Autònomes distribuïdes de la següent forma: Alacant, Baeza, Balears, Càceres, Cadis, Calataiud, Granada, Las Palmas de Gran Canaria, Lleó, Logronyo, Madrid, Màlaga, Múrcia, Oviedo, Santiago de Compostel·la, Sevilla, Tenerife, Toledo, València i Vigo.

La informació sobre les seus, incloent plans i croquis per a facilitar l'accés a les mateixes s'ha difós a través de la pàgina web de la Guàrdia Civil.

Prèviament, s'ha dut a terme la primera fase, la de concurs, en la qual s'han avaluat els mèrits que cada opositor afig als requisits mínims exigits per a poder participar en aquestes proves selectives. Tindre entre 18 i 40 anys, nacionalitat espanyola, mancar d'antecedents penals o comptar com a mínim amb el títol d'educació secundària són alguns dels requisits necessaris.

La prova practicada consisteix en la realització d'una sèrie de test sobre coneixements teòrics, idiomes, ortografia i psicotècnics.

Els opositors que obtinguen puntuació suficient en aquesta prova de coneixements seran convocats per a les proves físiques, que consistiran en la realització d'una prova de resistència (carrera de 2 quilòmetre de distància), una prova de velocitat (carrera de 60 metres), una prova de natació de 50 metres, així com una prova de força consistent en la realització d'un nombre determinat de flexions segons el sexe.

Els que superen aquestes últimes proves seran sotmesos a un reconeixement mèdic que valorarà el seu estat de salut i aptitud física, així com a una entrevista personal per a avaluar la seua idoneïtat psíquica per al lloc de treball al qual opten.

Els aspirants que culminen el concurs oposició s'incorporaran a l'Acadèmia de Guàrdies de Baeza (Jaén) i al Col·legi de Guàrdies Joves “Duc de Fumada” de Valdemoro (Madrid), on rebran la seua formació professional durant un curs acadèmic.

2021-09-26_examen_acceso_03

Te puede interesar
Lo más visto