Castelló canalitzarà el Barranc del Sol al seu pas pels grups Sant Agustí i Sant Marcos

L'Ajuntament ultima un projecte valorat en 2,5 milions d'euros que acabarà amb els problemes d'inundabilitat en la zona

General 03 de octubre de 2021 Redacció Redacció
03-10-21 Marco y López en el barranco del Sol

L'Ajuntament de Castelló avança en el projecte de canalització del Barranc del Sol al seu pas per Sant Agustí i Sant Marcos, amb una intervenció valorada en 2,5 milions d'euros que es licitarà pròximament i que té com a objectiu acabar amb els problemes d'inundació en la zona. “Estem fent passos decisius per a donar resposta a una de les demandes reiterades durant anys pels veïns i veïnes dels grups Sant Agustí i Sant Marcos. Una obres necessàries en el Barranc del Sol que acabaran amb les inundacions de la zona després de cada episodi de fortes pluges”, ha detallat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que ha visitat la zona recentment juntament amb el regidor d'Obres i Projectes Urbans, José Luis López.

Amb aquesta actuació es pretén atallar els problemes d'inundació que actualment es produeixen durant episodis de pluges en la zona del Barranquet i Quadra Segona. Per a això, s'ha previst l'execució d'un col·lector de pluvials amb una longitud aproximada de 735 metres sota el carrer actual que capte les aigües en la intersecció entre el Barranc del Sol i el Camí de la Quadra Segona fins als marcs executats per les obres de soterrament del tren. Així mateix, en aquest projecte es preveu la reposició dels serveis existents, les voreres i els vials afectats per les obres.

“D'aquesta manera, i després de diverses reunions amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, tenim sobre la taula un projecte per a executar un col·lector de pluvials que donarà resposta als problemes actuals”, ha recordat l'alcaldessa, qui es va reunir per última vegada amb responsables de la CHJ el mes de juny passat. Una trobada durant la qual es van abordar els problemes d'inundabilitat en la zona nord-oest de la ciutat que es produeixen després d'episodis de fortes precipitacions i en el qual es van perfilar intervencions en tres fases que començaran amb aquesta que assumirà l'Ajuntament.

En una altra fase, es contempla la modificació del pont de Ferrandis Salvador per a augmentar la capacitat d'evacuació del riu Sec. Un projecte estratègic per a la ciutat en el qual continuaran treballant conjuntament els tècnics municipals i els de la confederació perquè siga una realitat com més prompte millor. En aquest cas, i com ja es va avançar després de la reunió de juny, el consistori assumirà els canvis que s'hagen d'executar en la plataforma i la CHJ la intervenció en altres elements de la infraestructura com els murs.

I per a una altra fase, que se centrarà en la canalització del Barranc del Sol en el tram comprés entre la Universitat Jaume I (UJI) i el cementeri de San José, es demanarà col·laboració a la Generalitat.

“Estem fent passos molt importants per a solucionar com més prompte millor el problema d'inundabilitat i desbordaments de pluges que es produeixen en la zona nord-oest de la ciutat, especialment al seu pas per Sant Agustí i Sant Marcos”, ha ressaltat López.

 

Te puede interesar
Lo más visto