Castelló valora el nou decret autonòmic que obliga els grans propietaris a cedir habitatge buit a lloguers assequibles

La Regidoria subratlla que aquesta mesura reforça el recàrrec d'un 50% de l'IBI aprovat per l'Ajuntament per a grans tenidors

General 05 de octubre de 2021 Redacció Redacció
María Jesús Garrido 1

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló valora el nou decret impulsat per la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica que obliga als grans propietaris (amb més de 10 possessions) a destinar habitatge buit per a lloguer assequible. Subratlla que aquesta mesura reforça les eines de l'Ajuntament per a mobilitzar pisos desocupats com el recàrrec del 50’ % a l'IBI aprovat per l'Ajuntament per a vivendes buides de grans tenidors.

“El Pla Estratègic d'Habitatge que hem encarregat des de la Regidoria mostra que hi ha 5.500 habitatges buits a la ciutat i una necessitat de 4.260 pisos a preus assequibles. Aquest treball posa en evidència l'ús especulatiu de l'habitatge per part de societats d'inversió. Per això és un pas molt important el decret aprovat per la Generalitat, que se centra en els grans propietaris, és a dir, aquells amb més de deu habitatges”, afirma la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora destaca que aquest decret és el desenvolupament de la Llei de Funció Social d'Habitatge de la Generalitat Valenciana que insta als grans tenidors amb més de deu habitatges a a declarar l'activitat dels seus immobles i posar-los a la disposició d'habitatges socials si porten més d'un any sense ocupar i els utilitzen “per a reduir l'oferta i augmentar el preu”.

L'objectiu d'aquesta mesura és posar límit a l'especulació i ampliar de lloguers socials. Garrido ressalta que els xicotets propietaris no seran afectats per aquest decret i fins i tot, ressalta, que tant el Consell com l'Ajuntament posen en marxa programes de bosses de lloguer perquè el xicotet propietari puga cedir de formar voluntària pisos buits a canvi d'incentius públics.

En el cas de l'Ajuntament, la regidora assevera que tenen en marxa la Borsa de Lloguer Municipal, que contempla per al propietari ajudes de 1.500 euros anuals més 2.900 per a reformes a canvi de fixar-se un preu màxim de lloguer.

Te puede interesar
Lo más visto