La Comunitat Valenciana registra al setembre una ocupació mitjana hotelera en el litoral del 70%

Destaquen la ciutat de València, amb una ocupació mitjana hotelera del 75,5%; Benidorm amb el 70% i el litoral de Castelló, que supera el 66%

General 06 de octubre de 2021 Redacció Redacció
263502760
Font: Nomolesten.com

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que, segons l'Enquesta d'Ocupació en Temporada Estival, realitzada per Turisme, "durant el mes de setembre passat es va registrar una ocupació mitjana hotelera en el litoral de la Comunitat Valenciana del 69,9% dels hotels oberts, unes dades que superarien els registrats al setembre de 2020 en 30,5 punts percentuals".

Colomer ha destacat que les dades obtingudes amb l'enquesta elaborada per Turisme "són superiors a l'enquesta que elaborem fa un mes, on s'estimava per a setembre una ocupació del 60% en hotels de litoral", i això demostra que la conjuntura per la COVID-19 deixa, "més que mai, en mans de les reserves d'última hora, l'ocupació que s'aconseguisca finalment ".

Així mateix, ha assenyalat que "el balanç és que setembre ha sigut un mes positiu per al turisme, i suposa l'avantsala d'una tardor i un final d'any dinàmic" i que "les expectatives que teníem eren realistes pel que la dada final, en un context internacional encara complex, ha superat l'esperat".

Colomer ha recalcat que, en termes generals, "en la temporada estival de 2021 s'ha pogut recuperar gran part de la demanda turística que teníem en 2019, secundada aquesta recuperació en el turista resident a Espanya, especialment l'intern i el procedent de la Comunitat de Madrid, i en menor mesura del turista internacional".

En aquest sentit, ha apuntat que "una vegada més s'ha demostrat que quan el viatger recupera la confiança en el destí en termes de seguretat, pensa i tria la Comunitat Valenciana".

"Aquests resultats ens animen a continuar treballant en la senda de la recuperació i reactivació del sector, amb fites clau en la nostra política turística, com són la sostenibilitat, l'estabilitat i la desestacionalització", ha afegit.

Resultats de setembre

Per zones, l'ocupació estimada el mes de setembre per a la ciutat de València es xifra en el 75,5% (38 punts més que al setembre de 2020). Per al litoral de la província de València, sense la ciutat, l'ocupació estimada és del 61,92% (un 30,3% més que al setembre de l'any passat).

En el litoral de Castelló, el grau d'ocupació per places se situa en un 66,29% (25% més que al setembre de 2020) i els hotels del litoral d'Alacant, sense incloure Benidorm, estimen una ocupació del 71,82% (27,3% més que en 2020), mentre que per als hotels de Benidorm s'estima una ocupació del 70%, xifra que suposa un 32% més que la registrada al setembre del passat any.

Respecte als hotels d'interior, l'enquesta elaborada per *Turisme CV mostra que la Comunitat Valenciana es manté en una ocupació mitjana pròxima al 56,14%, prop de 18 punts superior a setembre de 2020.

A més, en el mes passat l'ocupació en càmpings oscil·la entre el 70% en el cas dels bungalows i el 60% en parcel·les, la qual cosa suposa una pujada interanual del 40 i 35% respectivament.

Les dades mostren que l'ocupació de setembre en apartaments turístics gestionats per empreses s'estima en un 53,19%, la qual cosa suposa un 23,3% més interanual. Així, el litoral de Castelló hauria registrat un total de 61,09%, 25,5% més que al setembre de 2020; el litoral de València un 43,95% (un 18,2% més que en 2020), mentre que l'ocupació en apartaments del litoral d'Alacant, sense incloure Benidorm, es xifra en 55,2%, un 33% més que en 2020.

Per part seua, els apartaments turístics de la ciutat de Benidorm van registrar un 50%, un 24,5% més que al setembre de l'any passat.

L'enquesta també mostra que a la província d'Alacant, sense comptar Benidorm, hi havia un 77.78% de places oberta durant el mes de setembre, un 58,44% a Castelló, mentre que a València les places obertes al setembre han sigut del 88,34% i a Benidorm del 71,3%.

Balanç de temporada estival

Segons dades que maneja Turisme Comunitat Valenciana, els resultats generals dels quatre mesos que comprén la temporada estival, de juny a setembre, llancen xifres positives millors que les previsions inicials.

Així, per a la demanda internacional, les dades ofereixen uns resultats per al conjunt dels quatre mesos indicats d'un total de 2.2 milions de turistes estrangers en la Comunitat Valenciana, això és, un 10,01% més que l'estimat inicialment, mentre que per a la demanda nacional s'estima que hem aconseguit els 8.2 milions de viatges, això és, un 17,14% més que l'estimat al juny.

Te puede interesar
Lo más visto