Castelló compartirà la seua pionera Agenda Urbana en el I Fòrum Urbà d'España

Marco participarà en una taula de debat per a exposar i intercanviar bones pràctiques sobre urbanisme sostenible

General 06 de octubre de 2021 Redacció Redacció
05-10-21 Marco en el I Foro Urbano de España

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, assisteix des d'aquest dimarts al I Fòrum Urbà d'Espanya, que se celebra a Sevilla, amb l'objectiu de promoure l'intercanvi i la participació cap a un desenvolupament urbà estratègic, sostenible i integrat. El fòrum, que se celebrarà fins al pròxim 7 d'octubre, reuneix en varies taules i debats a autoritats locals, nacionals i internacionals, i actors de la societat civil, per a abordar i compartir bones pràctiques sobre urbanització sostenible. El I Fòrum Urbà d'Espanya se celebra després de l'aprovació de l'Agenda Urbana Espanyola.

L'Ajuntament de Castelló va ser el primer a signar amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana el protocol d'actuació per a l'elaboració de la seua Agenda Urbana. “Castelló està immersa en l'elaboració de la seua Agenda Urbana, som una ciutat referent per a l'elaboració d'aquest full de ruta estratègic a nivell local i, en aquest fòrum, compartirem la nostra experiència i intercanviar idees i bones pràctiques amb altres institucions”, ha indicat l'alcaldessa.

Marco recorda que, des del govern municipal, es va iniciar fa sis anys “el camí cap a una transformació sense precedents de la ciutat cap a un model que prioritza la sostenibilitat, la salut i la inclusió, entre altres factors per a avançar cap a un Castelló més verd, amable i respectuós amb el medi ambient”. “Una clara aposta que estem plasmant en la nostra Agenda Urbana, en fase d'elaboració, i que volem compartir en aquest fòrum”, ha recalcat.

En concret, l'alcaldessa participarà avui dimecres en la taula ‘L'Agenda Urbana a les ciutats intermèdies i en les de major població’ al costat dels alcaldes, alcaldesses i representants de Múrcia, Pamplona, Barakaldo, Viladecans i Sevilla. Prèviament, Marco mantindrà un encontre de treball per a avançar en l'Agenda Urbana de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto