Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Port de Borriana acomiada l'Open Arms i rep el Sea Watch 4

El tràfec és molt intens al port de Borriana que es consolida com un referent a nivell mundial de l'acció de les ONG de rescat civil humanitari

General 07 de octubre de 2021 Redacció Redacció
01 (1)

El passat divendres 1 d'octubre al matí l'Open Arms va salpar del port de Borriana amb destinació al de Castelló, per rematar els últims detalls amb l'objectiu de posar rumb a la Mediterrània central. La seua estada de tres mesos a Borriana els ha servit per a executar actuacions de millora i posada a punt sobre l'embarcació.

El dimarts 5 d'octubre va entrar al port de Borriana l'embarcació Sea Watch 4 de l'ONG alemanya Sea Watch. Amb l'objectiu de dur a terme activitats de manteniment i reparació. El navili va salpar el passat 22 de setembre de port italià de Trapani.

Amb la sortida de l'Open Arms i l'arribada del Sea Watch 4 es manté l'estada de sis embarcacions de diverses entitats europees al port borrianenc. S'opera perquè la majoria d'aquests navilis puguen salpar molt prompte. Per a això els diferents capitans, coordinadors de logística i caps de missió de les entitats treballen colze a colze amb els voluntaris de l'Aurora Grup de Suport. Una de les últimes i molt importants tasques de preparació logística és l'avituallament alimentari, tant per a tripulació, com per a futurs rescatats.

Les ONG s'estan abastint en carnisseries, peixateries, botigues de verdures, fruiteries i botigues de conserves. A més de distribuïdors de productes de neteja, aigua i begudes isotòniques entre altres productes. Buscant reforçar el suport al comerç local i de proximitat.

El port de Borriana és la base de fins a 9 vaixells de rescat humanitari, de manera que l'impacte econòmic a la ciutat s'augura molt considerable. Amb l'objectiu d'avaluar aquest impuls econòmic, L'Aurora Grup de Suport, amb la col·laboració de les diferents organitzacions, està realitzant una memòria Global.

02 (1)

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter