Marco aborda els reptes de les polítiques urbanes en la constitució del Fòrum Local per a l'Agenda Urbana

L'alcaldessa destaca la importància dels plans d'acció locals per a tindre una visió estratègica i transversal del nou disseny de ciutat

General 07 de octubre de 2021 Redacció Redacció
07-10-21 Marco en el I Foro Urbano de España

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat aquest dijous en l'acte de constitució del Fòrum Local per a l'Agenda Urbana Espanyola (AEU) celebrat a Sevilla i que ha comptat amb l'assistència de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, i el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero. Aquest fòrum naix com a plataforma i punt de trobada al màxim nivell institucional i de representació política entre el ministeri i les Entitats locals per a posar en comú les actuacions que s'estan duent a terme i compartir bones pràctiques.

L'acte oficial de creació d'aquesta plataforma ha tingut lloc hui a Sevilla, en una cita en la qual l'alcaldessa de Castelló ha participat amb una intervenció en la qual ha abordat els reptes actuals de les polítiques urbanes a nivell local. En aquest sentit, Marco ha destacat com haver iniciat en el seu moment els treballs per a l'elaboració de l'Agenda Urbana de Castelló “està servint per a unificar sota un mateix paraigua l'estratègia urbanística local iniciada en 2015 i que està transformant la ciutat en un espai més sostenible, inclusiu i saludable”.

Marco ha assenyalat que, gràcies a aquesta “aposta ferma” realitzada anys arrere, “Castelló està ara en una posició més avantatjosa, amb un Pla d'Acció de l'Agenda Urbana ja avançat i sent pioners a nivell local en l'elaboració d'aquest document estratègic que serà vital per a optar a nous fons europeus”, ha indicat.

A més, ha destacat que l'Agenda Urbana “és el paraigua sota el qual conflueix tot el pla estratègic de ciutat que tenim per a Castelló i que unifica en una estratègia global i transversal el nou disseny de ciutat que iniciem amb l'elaboració del Pla General i amb l'estratègia Edusi”. En aquest sentit, ha destacat la utilitat i necessitat que les entitats locals elaboren els seus plans d'acció d'Agenda Urbana per a afrontar els nous reptes urbanístics.

L'alcaldessa ha explicat que, l'elaboració del Pla d'Acció aporta una doble oportunitat per a Castelló. D'una banda, posa en valor el treball realitzat en les últimes dècades en pro d'un desenvolupament urbà dens, compacte i divers i, per un altre, és estratègia de futur que integra totes les diverses polítiques urbanes encaminades a aconseguir una ciutat verda, innovadora, econòmicament competitiva i socialment inclusiva. A més, ha apuntat que l'Agenda Urbana “oferirà noves possibilitats de planificació d'inversions, incorporació de tecnologia, digitalitzacions, creixement sostenible i millora de la mobilitat”, entre altres mesures estratègiques. “Amb l'Agenda Urbana, Castelló culminarà el procés de reflexió estratègic que iniciem en 2015, quan comencem a definir el model de municipi que volíem per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, ha manifestat.

Te puede interesar
Lo más visto