La Guàrdia Civil evita el robatori de diners d'un furgó blindat 

En l'operació han sigut detingudes 9 persones, 6 d'ells quan van ser sorpreses en el moment que esperaven per a robar els diners depositats per un furgó de seguretat en una entitat bancària al carrer Goya de la capital

Successos 08 de octubre de 2021 Redacció Redacció
001

La Guàrdia Civil, ha dut a terme l'operació COGO, en la qual s'ha aconseguit detindre a una organització especialitzada en el furt d'importants quantitats de diners, xecs i documentació d'entitats bancàries per tota la geografia espanyola.

Aquesta operació es va iniciar a conseqüència de diversos robatoris comesos en entitats bancàries a la província de Toledo, destacant un furt en una entitat bancària de la localitat d'Illescas el passat dia 2 de juliol. En aquest cas, els ara detinguts van sostraure 148.000 euros de la caixa forta quan s'estava reposant diners en els diferents caixers automàtics i els autors van aprofitar per a accedir a l'interior i fer-se amb aquesta suma de diners en efectiu.

Furts per tota Espanya

Continuant amb les investigacions, els agents van esbrinar la relació de les persones autores d'aquest furt amb uns altres que s'havien dut a terme en diferents sucursals bancàries de la província, en localitats com Valmojado, Feies olor del Rei, Seseña o Toledo capital. En poc temps, es van esclarir nous delictes comesos per aquest grup criminal comeses a les províncies d'Albacete, Logronyo, Saragossa, Cantàbria, Girona, Barcelona o Madrid, en els quals entre tots ells haurien arribat a sostraure més de mig milió d'euros.

Una organització àmplia i amb múltiples identitats falses

Aquest grup criminal constava de nombroses persones que comptaven a més amb nombroses identitats falses. Algun dels seus integrants arribava a acumular fins a 12 identitats falses diferents, la qual cosa dificultava la seua labor policial per a la seua localització i plena identificació.

A més, treballaven per campanyes, és a dir, diversos integrants del grup es desplaçaven a una província on no eren coneguts per a cometre diferents furts en bancs de la zona durant diversos dies i una vegada acabaven tornaven al seu lloc de residència habitual per a posteriorment dirigir-se a una altra província.

Tots ells tenien una manera de vida dedicat exclusivament a la comissió d'aquests delictes, canviant contínuament d'habitatge residint per estades curtes en pisos turístics i utilitzant vehicles de lloguer per períodes curts de temps.

Una vegada es van obtindre suficients indicis que els vinculaven amb els furts perpetrats en les diferents províncies, sis dels integrants del grup van ser detinguts per la Guàrdia Civil quan anaven a robar els diners depositats per un furgó de seguretat en una entitat bancària al carrer Goya de la capital.

En dies posteriors, van ser detingudes tres persones més, sumant un total de nou persona detingudes, set homes i dues dones amb edats entre els 32 i 58 anys, de diverses nacionalitats i amb multitud d'antecedents per delictes contra el patrimoni. A totes elles se'ls imputen 64 delictes per pertinença a grup criminal, delicte continuat de furt en entitats bancàries, delicte continuat d'usurpació d'estat civil i delicte de robatori o ús de vehicle.

002

Te puede interesar
Lo más visto